Tšilline zukiini-avokaado salat & itaaliapärase mozzarellaga bruschettad

Täna oli kohe kindel tahtmine mõnusate krõbedate mozzarella bruschettade järele. Ideaalne salat nende maitsvate mozzarellakrõbedike kõrvale tundus olevat värske ja terav zukiini-avokaadosalat. Nii mõnusalt vürtsine aga väga kerge.

Vaja läheb:
Salat:
1/2 avokaadot
peotäis spinatit
4 viilu toorsinki 
1 väike zukiini
4 spl oliivõli
1 väike laim
1 tl mett
1 värske väiksem tšillikaun

Bruschettad:
1 mozzarellapall (minul oli itaaliapärane)
1 küüslauguküüs
4 viilu ciabattat


Tegevuskäik:
Esmalt valmista kaste: Pigista kaussi 1 laimi mahl, lisa 1 tl mett ja 4 spl oliivõli ja sega segamini. 

Alusta salatiga: Viiluta kartulikoorimisnoaga zukiini, pane kaussi, viiluta juurde tšilli. Juhul kui sa liiga teravat salatit ei soovi, siis eemalda enne  tšillikaunast seemned. Lisa peale pool laimikastmest. Sega kätega õrnalt zukiiniviilud ja tšilli kastmega läbi ja jäta marineeruma.

Valmistame bruschettad: Lõika paksemad ciabatta viilud. Piserda oliivõliga mõlemalt poolt üle ja pane 210C ahju grillima (õliga piserdamine peaks toimuma vahetult enne ahjupanekut). Kui ciabattaviilud on ühelt poolt kergelt pruunid, keera teispidi ja pruunista ka teine pool. 

Jaga kahe salatikausi vahel umbes peotäis spinatilehti. Säti peale marineerunud zukiiniviilud koos tšilliga. Lisa salatile toorsingiviilud ja viilutatud avokaado. Piserda salatile teine osa kastmest kaste. 

Võta pruunistunud ciabattad ahjust välja, hõõru mõlemalt poolt küüslauguküünega, aseta peale rebitud mozzarellaviile. Serveeri koos vürtsika salatiga.






Kommentaarid

Populaarsed postitused