Panna Cotta kalorilugejatele (105 kcal portsjon)

Õhtune magustoidusoovitus kalorilugejatele - lahja Panna Cotta mustikakeedisega. Kui tavapäraselt valmistaks mina Panna Cotta kindlasti vähemalt 20% koorest, siis täna jagan ma teiega palju kalorivaesemat versiooni Panna Cottast.


Vaja läheb (kogused kahele): 
2,5 dl + 0,5 dl piima
3 zelatiinilehte
1 tl vaniljesuhkrut
4 tl steviat

Mustikakeedis: 
50 g mustikaid
1 tl steviat

Tegevuskäik: 
Pane zelatiinilehed 5 minutiks vette likku. Kuumuta samal ajal 2,5 dl piima, lisa hulka stevia ja vaniljesuhkur. Tõsta kõrvale.

Kuumuta ka 0,5 dl piima kuni keemiseni. Vääna välja zelatiinilehed ning lisa piimale, sega kuni lehed sulavad ning nirista nüüd segades saadud zelatiinisegu eelnevalt kuumutatud ülejäänud piimale. Lase maha jahtuda kaanega anumas, et piimanahka ei tuleks.

Vormideks kasutasin mina 8 cm diameetriga ja 5 cm kõrgusega silindreid. Selleks vooderdasin silindid toidukilega, valasin maha jahtunud segu silindritesse, katsin silindrid äärtest väljaulatuva kilega kinni ning panin külma tahenema. Vormideks võid tegelikult kasutada ka kõige tavalisemaid kohvitasse.

Mustikakeediseks kasutasin külmutatud mustikaid. Pane need kastruli põhja väga madalal kuumusel podisema, lisa stevia ja keeda kuniks keedis muutub pisut paksemaks. Jahuta.

Serveeri Panna Cottat koos mustikakeedisega. Kaunistuseks võid peale lisada ka mündi- või tüümianilehti.



Kommentaarid

Populaarsed postitused