Portobello salat tomatite ja kuskussiga

Teie ees on salat, milles kohtusid seened, tomat ja spinat ning minu lemmik täisterakuskuss, millest ma võiks ennast vist ümmarguseks süüa. See, kes ütleb nüüd fuh, mõtetu, siis eksib, või no vähemalt need, kes arvavad, et tavaline kuskuss ja täisterakuskuss on mingit pidi maitselt sarnased. Poleks arvanudki, aga peale esimest tutvust täistera kuskussiga on sellest saanud üks minu kindel lemmik lisand paljude toitude kõrvale.


Vaja läheb (kogused kahele):
2 suurt peotäit spinatilehti
2 peotäit kirsstomateid
4 keskmise suurusega portobello seent
0,5 dl täistera kuskussi
värskelt jahvatatud pipart
kaunistamiseks parmesani, tüümiani

Kaste:
0,5 värske laimi mahla
2 tl oliiviõli
1 tl mett
3 tl sojakastet
värskelt jahvatatud pipart
seentest eraldunud vedelik


Tegevuskäik:
Pese seened, aseta need varreosa ülalpool küpsetuspaberile ja küpseta 200C ahjus, ülemisel siinil u 20 min.
Keeda pakil oleva õpetuse järgi kuskuss. Mina keetsin kuskussi lihtsalt vähese soolaga maitsestatud vees ning võid ei lisanud. Keeda kuniks kuskuss on pehme ning vedelik imendunud.
Sega kokku kaste - pigista laimist mahl, lisa oliiviõli, mesi, sojakaste, jahvata juurde pipart ning seente küpsetamise lõpus lisa kastmele ka küpsemise käigus seenemütsidesse kogunenud mahl.
Pane spinat kaussi, vala peale kaste ning sega kergelt läbi. Aseta spinat taldrikutele ja lisa kuskuss. Rösti väga kuumal pannil vähese oliiviõliga tomatid - see võtab 1-2 min, ning lisa samuti salatile. Kõige lõpuks lõigu seened ning aseta salatile. Vala peale kausipõhja järele jäänud kaste, jahvata pipart, lisa pisut parmesanilaaste ja tüümianioksi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused