Šhokolaadi-banaani skyr (u 200 kcal)

Osalen siin vabatahtlikult ja omaalgatuslikult iseendale korraldatud projektis - nelja kuuga vormi! Põhimõtteliselt on tegemist juba mingis mõttes tüütuks muutunud eksperimendiga, kuid seekord olen tunduvalt rohkem pühendunud,  kui varem. Tänaseks on poolteist kuud juba pingutatud ja kusjuures pean ütlema, et imepisikesi muutatusi on juba märgata  Lisaks rangelt dissiplineeritud toitumisele olen seekord viitsinud end pisut ka liigutama hakata ja seetõttu julgen loota rohkemat, kui varem.


Toitumisel on siiski  tunduvalt suurem mõju kaalule, kui trennil ja seda koguni vahekorras 80/20, mistõttu ei pääse kalorite lugemisest mitte kuidagi. Ja tegelikult saabki alles siis päris täpselt aru, kui palju päeva jooksul tarbid, sest ilmselgelt püüame me kõik end selles osas tegelikult pisut alahinnata. Kalorite kogus, mida kaalulangetamiseks tarbida tohib, on otseloomulikult naeruväärselt väike, mida enamus suudab tavaolukorras poole päevaga või ka vähemagagi  ära süüa. Seetõttu on tegemist ikka totaalse enesedissipliiniga ja pideva kalorivaeste retseptide genereerimisega.

Magustoit - ilmselgelt on see harjumus ja ilmselgelt saab ka ilma selleta, aga samas no keda siis ei isutaks? Tegelikult, kui õigeid asju kokku miksida, siis saab magusaisu rahuldatud ka kalorivabamalt. Olen juba ammu endajaoks avastanud Farmi maitsestamata Skyr- i ja sellest annab valmistada erinevaid maitsvaid magustoite, mis rahuldavad magusaisu täpselt samamoodi nagu kaloripomm-magustoidud. Näiteks šhokolaadi-banaani skyr on üks nendest, lisaks on seda  ka ülimalt lihtne valmistada.


Vaja läheb (kogused ühele):
1 väike banaan või 0,5 suurt banaani
1 tl magustamata kakaopulbrit
1,5-2 tl steviat
100 g maitsestamata Farmi skyr-i

Kaunistamiseks:
värskeid maasikaid
99% kakaosisaldusega Lindt šhokolaadi

Tegevuskäik:
Püreeri saumikseriga banaan koos stevia ja kakaoga. Sega hulka skyr (enam ära püreeri). Vala magustoit pokaalidesse. Lõika maasikad neljaks või väiksemaks, lisa magustoidule. Riivi väike kogus 99% kakaosisaldusega šhokolaadi ja puista magustoidu peale. Valmis!


Kommentaarid

Populaarsed postitused