Lahja lillkapsapüreesupp pestoga (taimne)
Kui suppide vahel valida, siis eelistaks mina püreesuppe muudele suppidele. Kahtlemata on klassikaline borš või hapukapsasupp samuti ülimaitsvad, kuid miskipärast valmistan ma neid väga harva ja kui menüüsse satub supp, siis ikkagi püreesupp. Enamasti on püreesupid suhteliselt rammusad, seetõttu jagan siinkohal ühe püreesupi retsepti, mis vastupidiselt tavapärasele on ülilahja aga see-eest väga maitsev - seekord siis lillkapsa püreesupp pestoga.
Vaja läheb (kogused u 3-4-le sööjale):
1200 g lillkapsast (puhastatud kujul)
4 dl vett
1 suur sibul
400 ml lahjat kookospiima (100 ml = 64 kcal)
meresoola
2 tl maitsepärmi
2 tl juurvilja puljongipulbrit
praadimiseks pisut oliiviõli
Serveerimiseks:
röstitud päevalilleseemneid
tüümianilehti
basiilikupestot
Tegevuskäik:
Pane puhastatud ja lahtirebitud lillkapsas potti, vala peale vesi ja auruta/keeda kaane all pehmeks. Puhasta ja tükelda sibul ning prae väheses õlis klaasjaks ning lisa pehmeks aurutatud lillkapsale. Püreesta nüüd saumikseriga kogu supp püreeks, ning lisa siis lahja kooksopiim ja maitsesta maitsepärmi, soola ja puljongipulbriga. Serveeri pesto, röstitud päevalilleseemnete ja tüümainiga.
Vaja läheb (kogused u 3-4-le sööjale):
1200 g lillkapsast (puhastatud kujul)
4 dl vett
1 suur sibul
400 ml lahjat kookospiima (100 ml = 64 kcal)
meresoola
2 tl maitsepärmi
2 tl juurvilja puljongipulbrit
praadimiseks pisut oliiviõli
Serveerimiseks:
röstitud päevalilleseemneid
tüümianilehti
basiilikupestot
Tegevuskäik:
Pane puhastatud ja lahtirebitud lillkapsas potti, vala peale vesi ja auruta/keeda kaane all pehmeks. Puhasta ja tükelda sibul ning prae väheses õlis klaasjaks ning lisa pehmeks aurutatud lillkapsale. Püreesta nüüd saumikseriga kogu supp püreeks, ning lisa siis lahja kooksopiim ja maitsesta maitsepärmi, soola ja puljongipulbriga. Serveeri pesto, röstitud päevalilleseemnete ja tüümainiga.
Kommentaarid
Postita kommentaar