Chia puding banaani-pähklikreemi ja mustsõstardega

Selle roa imeline idee sai alguse tegelikult Balilt. Ühes minu lemmik rannakohvikus pakuti seda hommikusöögiks kausismuutina. Klassikalisest kausismuutist on ta küll pisut erinev aga maitses mulle igatahes väga. Siinne on muidugi minu versioon sellest, mis sobib nii hommikusöögiks kui ka magustoiduks imehästi.


Vaja läheb (kogused kahele): 
200 ml lahjat kookospiima (100 g = u 60 kcal)
3 spl chia seemneid
2 tl steviat
0,3 tl vaniljesuhkrut

Mustsõstramoos: 
80 g mustsõstraid
2 tl steviat

Banaani-pähklikreem: 
1,5 keskmist banaani
3 tl pähklikreemi

Kaunistamiseks:
puuviljamüsli
kookoslaastud
mustsõstrad


Tegevuskäik: 
Sega chia seemned, vaniljesuhkur ja kookospiim juba päev enne kokku ja pane külmkappi valmima. Järgmisel päeval on chia seemned paisunud ja tulemuseks on paks puding.

Keeda mustsõstramoos - selleks kasuta külmutatud või värskeid mustsõstraid, kuumuta õige pisut läbi nii, et osad marjad puruneksid ja osad jääks terveks. Sega hulka setvia ja jahuta maha.

Banaani-pähklikreemi valmistamiseks pane purustajasse banaan ning purusta. Lisa hulka pähklikreem ning mikserda läbi, et ained seguneksid.

Lao magustoit klaasidesse. Kõige põhja läheb mustsõstramoos, selle peale chia puding. Nüüd tõsta pudingu peale banaani-pähklireem ning kaunista puuviljamüsli, kookoshelveste ja mustsõstardega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused