Hirsipuder piima ja kaneeliste õuntega

Kas sina eelistad hommikusöögiks magusat või soolast? Mina pigem magusat, ehkki tuleb ette ka erandeid. Kui rääkida pudrust, siis soolast putru eelistaks ma eelkõige ohtra võiga - ja no seda peaks olema ikka nii mehiselt, et lausa lainetab :), aga kuna kalorite hirmus jätaks ma võiga pudru parem vahele, siis langebki liisk alati millegi magusa kasuks. Antud juhul läks  hirsipuder käiku kaneeliste õunte ja piimaga - tulemus on üüberhea!



Vaja läheb (kogused kahele): 
1 dl hirssi
2,5 dl vett
1-1,5 tl steviat
soola
0,5 dl piima

Kaneelised õunad: 
0,5 õuna
tükike võid
0,5 tl steviat
kaneeli

Serveerimiseks: 
kaneelised õunad
piim
kaneel
mandlilaastud



Tegevuskäik: 
Pese hirss sõelas korralikult sooja veega läbi, pane kastrulisse, lisa peale vesi, sool, stevia ja hauta madalal kuumusel kaane all, aeg ajalt segades ja potti raputadaes kuniks vesi on imendunud. Lisa siis piim sega, kuumuta ja pudru ongi valmis.

Valmista nüüd kaneelised õunad. Selleks viiluta õun, eemalda seemned ja südamikuosa. Kuumuta pann, lisa sellel tükike võid ja prae õunu pannil veidi pehmemaks, lisa pisut steviat ja kaneeli.

Tõsta puder kaussidesse, säti peale kaneelised õunad, vala juurde piima, raputa kaneeli ja lisa mandlilaastud. Voilaa, ülimaitsev hommikusöök ongi valmis :)



Kommentaarid

Populaarsed postitused