Ülimaitsev pärl kuskussi-mandli puder röstitud banaaniga. Parem halb kohv või kohvivaba hommik?

Mis võiks hulleim asi olla, mis hommikul juhtuda võiks? Ma kirjeldan ühte enda horrorit - teen kohvimasinale kõik võimalikud puhastused, olen juba eelnevalt unes näinud seda mõnusat cappuchino vahtu ja maitset ning ainus kinnisidee on saada kohe praegu üks mega maitsev kohvijook. Vahepeal tiirutab mõte juba õhtustele ostudele, sealhulgas sellele, et kohvioa pakk sai ka viimane kord masinasse tühjaks valatud, et kindlasti tuleks ka seda tuua. Jõuan juba ka mõelda sellele, et aga mis siis kui lõunaajal kohvi juua tahaks ja masinasse pandud uba saab enne äkki otsaa, ptüi, ptüi.... Jõuangi masina puhastusega lõpusirgele, lükkan piimavooliku piimakannu, vajutan oma lemmikkohvi nuppu ja masinale ilmub tekst, LISA UBA! Whaaat? Ei või olla! Minu horror saigi reaalsuseks! Leidsin siis kapist jahvatatud kohvi, valmistasin sellest pätika ja lasin masinas piimavahtu peale. No mis pagana kohv see veel on!? Kusjuures enne seda, kui üks normaalne kovimasin lõpuks minu köögikapile ilmus, kaalusin juba tõsiselt kodus hommikukohvide joomise lõpetamist. Üks hea kohv ja võimalus seda nautida on see, mis teeb hommiku (ja vb ka päeva) ilusaks ja halva kohvi võiks pigem joomata jätta. Kõik need pätikad, kapslikad  jaa muu selline jama ei kõlba minuarvates üldse kuskile. Vähemasti see kapslikas, mis minu kapil pea aasta aega ilutses küll maistvat kohvi välja võluda ei suutnud.
NB, alloleval pildil on must tee piimavahuga :)


Aga nüüd pudru juurde. Jah, kuskuss on valmistatud nisujahust, aga tegelikult ma ei näe sellel nisujahu menüüst välja jätmisel mitte mingit suur mõtet (kui just tervisehäda ei ole), sest "päeva lõpuks" loevad ikkagi ainult kogused. Oluline on süüa mitmekesist toitu ja sama oluline on kogeda erinevaid maitseid. Ma ei kujutaks päriselt ette, et ma keedan endale nädala alguses potitäie suppi  või putru (ha-haa) ja sööngi seda reaalselt 5 päeva!? Pärl kuskussi-mandli puder on üks sellistest, mida tasuks kindlasti järele proovida. See on lihtsalt me-ga mai-tsev! Mul tühjenes kauss sõna otseses mõttes liiga kiiresti - oleksin tahtnud teist palju kauem nautida. Me-ga, päriselt.

Vaja läheb (kogused ühele): 
1 dl pärl kuskussi
2 dl lahjat kookospiima või piima (1 dl = 60 kcal) (kui soovid lahjemat putru võid lisada 1 dl vett + 1 dl lahjat kookospiima)
1,5 tl steviat
lusikaotsaga vaniljet
u 5 tilka mandliessentsi
soola

Serveerimiseks: 
1 spl mandlilaaste
0,5 väiksemat banaani


Tegevuskäik: 
Pane kuskuss kookospiimaga keema, lisa stevia, sool, vanilje. Keeda väga madalal kuumusel (nii, et puder vaevu keeb) kuniks vedelik on imendunud, kuskuss pehme ja puder mõnusalt kreemine. Lisa viimaks mandliessents ning vajadusel maitsesta soola ja steviaga veel. Väga magusaks putru teha ei maksa, kuna röstitud banaan on samuti magus, ning pisut vähem magus puder on heaks neutralisaatoriks.

Rösti pudru keemise ajal mandlid, tõsta kõrvale. Nüüd määri pann vähese võiga, lõika väike banaan keskelt pooleks, koori üks poolik ning lõika see omakorda veel pikuti pooleks. Rösti mõlemal poolikul küljed.

Tõsta puder kaussi, lisa peale röstitud banaanipoolikud ning mandlid. Kõrvale valmista maitsev cappuchino (või pimavahuga must tee :)) ning naudi.


Kommentaarid

Populaarsed postitused