Brokkoli-hakkliha-pastavorm tomatise bechamel kastmega

Üha enam on minu menüüdesse sattunud vormiroad. Ei ütleks, et see maailma kõige kiiremini valmiv toit on, aga samas üsna lihtsad ja alati väga maitsvad on nad küll. Ma mäletan Iirimaa aegade hämarusest ühte toitu, mille maitse mind siiani kummitab... tegelikult oli see mikros ülessoendatav roog, aga maitses pagana hea (vähemalt minu tolleagesete maitsemeelete järgi, teadupärast on need ju ajas muutuvad :) ). Tegemist oli brokkolivormiga, mis oli mõnusalt kreftine ja maitsekas, nii juustune ja kreemine - igatahes üli, üli maitsev. See mälestus tuli mind jälle kummitama ja nüüd mõtlesin küll, et pole mõtet oodata veel 20 aastat, et ehk keegi mind sama roaga kunagi kostitab, katsetan hoopis ise järgi. Minu brokkolivorm ei ole kindlasti juustune ja sõnast "pasta" ei tasu ka ära ehmuda, sest seda on selles vormis häbematult vähe (saladuskatte all võin öelda, et ma sokutasin oma vormi rohkem brokkolit ja kaaslase vormi rohkem pastat haa-haaa!)


Vaja läheb (kogused kahe väikse u 15x20cm vormi jaoks, või ühe suurema): 
400 g brkokkoliõisikuid (puhastamata kujul)
240-250 g madala kalorsusega veise hakkliha
1 keskmise suurusega sibul
50 g penne pastat
3 spl riivitud juustu soovi korral (mina kasutasin parmesani)

Tomatine bechamel kaste: 
4 küüslauguküünt
2 loorberilehte
2,5 spl nisujahu + 1 dl piima
3 dl piima
2 tl steviat
2 spl valgeveiniäädikat
70 g tomatipastat (maitsestamata)
soola, värskelt jahvatatud pipart
võid praadimiseks


Tegevuskäik: 
Eemalda brokkoliõied vartelt ja rebi õsikud väiskemaks, pane sõela, sõel poti peale, potipõhja vett ja auruta al denteks.

Puhasta ja haki sibul, prae, lisa hakkliha, prae segu läbi, maitsesta soola ja pipragaga

Valmista tomatine bechamel: puhasta ja haki küüslauk peeneks, prae potipõhjas võiga pisut, lisa ka loorberilehed. Lisa juurde 3 dl piima ja kuumuta. Sega jahu 1 dl piimaga tükivabaks ning lisa segades keevale piimale. Lisa tomatipasta, maitsesta soola, pipra, stevia ja valgeveiniäädikaga. Õngitse looberilehed välja ja saumikserda bechamel läbi, et kaste oleks siidine.

Keeda pasta al denteks.

Pane toit individuaalvormidesse (mõõdus u 15x20cm, võid kasutada loomulikult ka ühte suuremat küpsetusvormi), lao segamini brokkoli, pasta ja hakklihaga, vala üle tomati-bechamel kastmega. Küpseta ahjus 180C juures, pöördõhul, keskmisel siinil u 30 min. Voilaa ja valmis ta ongi. Enda väike vormitäis ülimaitsvat rooga, mida ei pea kellegiga jagama :) ha-haaa!


Kommentaarid

Populaarsed postitused