Koorene kukeseene-suitsupeekoni kaste, värske kartuli ja 24 h soolakurgiga - suveklassika!

Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kellele ei maitseks värske kartul koorese kukeseenekastme ja värske soolakurgiga. See on lihtsalt nii maitsev, et minu kiidulaul polegi enam siinkohal vajalik. Mitte, et keegi kukeseenkastet teha ei oskaks, vaid kuna tegemist on sellise klassikuga, siis kahju oleks see kohe sellest blogist välja jätta. Küll aga pisut teisiti valmistasin ma oma kukeseenekastme küll, nimelt uhasin sinna sisse veel turult soetatud läbikasvanud suitsupeekonit, mis tegi kastme veelgi maitsvamaks. Ja otseloomulikult on minu soovitus teha kukeseenekaste koorega, mitte piimaga  - selliselt jääte poolest heast küll ilma. Mina katsetasin esimest korda 20% köögikoort, aga kui mitte see, siis järgmiseks vaikuks soovitaksin 35% koort.


Vaja läheb (kogused neljale): 
u 300 g kukeseeni
u 150 g läbikasvanud suitsupeekonit
1 keskmise suurusega sibul
400 ml 20% köögikooort või 35% koort
1 mitte kuhjaga spl jahu
pipart
soola

Kõrvale:
värskeid keedukaruleid
värsket 24 h soolakurki
rohelist sibulat
värsket tilli


Tegevuskäik: 
Esmalt pane keema värsked kartulid, nagu ikka neid me ei koori, puhastame vaid vajadusel lahtisest koorest. Lisa keeduveele soola ja tillivarsi.

Kõik kes räägivad, et kukeseeni tegelikult ei pesta, siis mina igal juhul keeldun liiva söömast ja pesen alati seened voolava veel all, sõela sees puhtaks. Viiluta peekon peenikesteks ribadeks, tükelda sibul peeneks. Pane esmalt pannile rasvane peekon, lase sellest rasv välja sulada, lisa hulka seened. Kuumuta maksimum kuumusel pidevalt segades seni, kuni seentest vesi välja tuleb ja ära aurustub, lisa nüüd hulka sibul ja pruunista. Jahvata hulka pipart, sega kiirelt juurde jahu ja vala koheselt peale koor. Kuumuta pidevalt segades nüüd juba üsna madalal kuumusel kuniks kaste pisut pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Juhul kui kaste tundub liiga paks, saad vajadusel lisada vedeldamiseks juurde koort.

Serveeri värske kartuli ja värske 24 h soolakurgiga, juurde lisa värsket tilli ja rohelist sibulat. Metsikult maitsev.






Kommentaarid

Populaarsed postitused