Riisipuding - tervislik ja maitsev

Miks mitte vahelduseks tavalisele pudrule valmistada hommikusöögiks hoopiski pudingut. Antud retsepti järgi on tulemuseks väga õhuline puding - meenutab pisut pubertit. Oma pudingu valmistasin taas mõeldes kaloritele, see kes hirmuäratavaid kaloreid ei karda, võib kasutada tavalise piima asemel 10% või 35% koort. Samuti ei lisanud mina pudingusse grammigi suhkrut, vaid hoopis steviat, millest tuleb taas omajagu kalorite kokkuhoidu. Head maiustamist!


Vaja läheb (kogus 1-2 sööjale):
0,5 dl pudruriisi
1 tl steviat või suhkrt
näpuotsaga meresoola
0,5 dl piima (võib asendada ka 10% või 35% koorega)

1 muna
2 tl steviat või suhkrut
0,5 dl piima (võib asendada ka koorega)
värskeid marju


Tegevuskäik:
Pese pudruriis ja pane veega keema pakil oleva õpetuse järgi. Lisa soola ja steviat või suhkrut. Vett tuleks panna täpselt niipalju, et riisiterade pehmenemise hetkeks on vesi riisteradesse imbunud ja vedelikku kastrulisse enam jäänud ei ole.


Eralda munavalge kollasest, lisa kollase hulka 2 tl steviat või suhkrut ja vahusta käsitsi või mikseriga. Seejärel mikserda munavalge tugevaks vahuks, sega munavalge ja kollane õrnalt kokku, lisa piim või koor ja sega läbi.


Kui riis on pehmeks keenud, lisa hulka piim  või koor ning sega vähehaaval juurde munasegu. Kuumuta nüüd keskmisel kuumusel pidevat segades, kuniks puding saavutab paksema konsistentsi. Serveeri puding taldrikusse ja kaunista värskete marjadega. Sobib söömiseks nii külmalt kui soojalt, hommikusöögiks kui ka magustoiduks.


Kommentaarid

Populaarsed postitused