kuulsusehetked

2017

Rahvustoidu konkursi retseptid kaantevahel ja poolfinaal


Kel juba meelest läinud, siis meenutan, et alates 2016. aastast on käimas selline tore konkurss "otsime uut eesti rahvustoitu", mille eesmärk oli unustusse vajunud retseptid taas ellu äratada aga pisut nii-öelda modernses võtmes. Lisaks on kõik sellel üritusel võistlusse pääsenud retseptid koondatud tänaseks ka kaantevahele "Estonian Cuisine. Traditional and modern recipes". Nii et kappadi-kappadi kõik Apollosse või siis soetage raamat otse SIIT Kokkajate jaoks peaks kahtlemata tegemist olema tõelise maiuspalaga, ise kavatsen igal juhul kõik need põnevad hõrgutised järgemööda läbi katsetada.

Punases veinis haudunud lambaliha bataadipüreega

Minul isiklikult aga oli õnn sellel konkursil osaleda kokkuvõtteks suisa kolme roaga. Esimesel korral ostus võitjaks Punases veinis haudunud lambaliha bataadipüreega ja teisel korral läksin võistlustulle koguni mitme roaga korraga: Kaerajahus paneeritud räimed orsoto ja veinis karamelliseeritud sibulatega ja Kreemine toorjuustukoogike rukkileivapõhja ja pohlakattega. Ja üllatus-üllatus lausa kahega....tan-tara-raaaaaaa... olen jõudnud poolfinaali, mis toimuvad muide juba eeloleval nädalal. Et siis pöidlad pihku :)!

Kaerajahus paneeritud räimed orsoto ja veinis karamelliseeritud sibulatega

Kreemine toorjuustukoogike rukkileivapõhja ja pohlakattega


Retseptivõistlus "Otsime uut eesti rahvustoitu" 6. eelvoor (6.04.2017)


Tegelikult juba pea kuu aega tagasi, täpsemalt siis 6. aprillil toimus retseptivõistluse "Otsime eesti uut rahvustoitu" 6. eelvoor, kus mul oli väga suur rõõm osaleda ning seekord suisa kahe toiduga. Esimeseks ja ühtlasi ka minu enda lemmikuks oli Kaerajahus paneeritud räimed orsoto ja veinis karamelliseeritud sibulatega ja teine mõnusalt hõrk ja eestipärane magustoit Kreemine toorjuustukoogike kukkileivapõhja ja pohlakattega. Üritus oli taas väga põnev, ning olen võimaluse eest väga tänulik, seekord läks nii, et minu toidud edasi ei pääsenud, küll aga, kes mäletab, liikus eelmise aasta voorust edasi minu lambaroog. Nii et põnevust jätkub!





Seletan siin midagi endast targematele eriti suure hooga

Magustoitude vormist välja võtmine osutsus eriti trickyks

No veel viimased pingutused

Ja valmis ta saigi: kaerajahus paneeritud räimed orsoto ja veinis karamelliseeritud sibulatega - minu lemmik

Ja järgmine šedööver: kreemine juustukoogike rukkileivapõhja ja pohlakattega


2016


Retseptivõistlus "Otsime uut Eesti rahvustoitu" (5.11.2016)

Punases veinis hautatud lammas ja kõrvitsatamp odrakruupidega tõid "Otsime uut Eesti rahvustoitu" konkursil edu!


Kes veel ei tea, siis hetkel on käimas Toiduakadeemia ja Selveri retseptivõistlus "Otsime Eesti uut rahvustoitu", kus valitakse välja üks maitsev ja põnev eestimaine toit, mille retsept selgub vabariigi 100. sünnipäevaks. Otsustasin samuti konkursil osaleda ning oma repertuaarist kõige paremaks ja sobivamaks tundus olevat "Punases veinis hautatud lambaliha ja kõrvitsatamp odrakruupidega". Konkursil läks väga hästi ja pääsesin oma toiduga järgmisse vooru. Juhuu!

Teise eelvooru võidutoit - Punases veinis hautatud lambaliha ja kõrvitsatamp odrakruupidega

Kokkamine on tõsine töö. Mina ja minu juhendaja Tarmo Randes.


Selle imemaitsva retseptiga saab tutvuda SIIN. Soovitan kõigil kindlasti järele proovida!


Kaerapannkoogid sattusid Õhtulehte (4.06.2016)


Minu kaerapannkoogid sattusid laupäevasesse Õhtulehte. Nii et kui sa pole neid siiani veel proovinud, siis leiad retsepti SIIT.  Kaerapannkooke soovitan igatahes soojalt, allolevad sobivad söömiseks nii magusa kui ka soolase lisandiga.




Kommentaarid

Populaarsed postitused