2017
Rahvustoidu konkursi retseptid kaantevahel ja poolfinaal
Kel juba meelest läinud, siis meenutan, et alates 2016. aastast on käimas selline tore konkurss "otsime uut eesti rahvustoitu", mille eesmärk oli unustusse vajunud retseptid taas ellu äratada aga pisut nii-öelda modernses võtmes. Lisaks on kõik sellel üritusel võistlusse pääsenud retseptid koondatud tänaseks ka kaantevahele "Estonian Cuisine. Traditional and modern recipes". Nii et kappadi-kappadi kõik Apollosse või siis soetage raamat otse
SIIT Kokkajate jaoks peaks kahtlemata tegemist olema tõelise maiuspalaga, ise kavatsen igal juhul kõik need põnevad hõrgutised järgemööda läbi katsetada.
|
Punases veinis haudunud lambaliha bataadipüreega |
Minul isiklikult aga oli õnn sellel konkursil osaleda kokkuvõtteks suisa kolme roaga. Esimesel korral ostus võitjaks
Punases veinis haudunud lambaliha bataadipüreega ja teisel korral läksin võistlustulle koguni mitme roaga korraga:
Kaerajahus paneeritud räimed orsoto ja veinis karamelliseeritud sibulatega ja
Kreemine toorjuustukoogike rukkileivapõhja ja pohlakattega. Ja üllatus-üllatus lausa kahega....tan-tara-raaaaaaa... olen jõudnud poolfinaali, mis toimuvad muide juba eeloleval nädalal. Et siis pöidlad pihku :)!
|
Kaerajahus paneeritud räimed orsoto ja veinis karamelliseeritud sibulatega |
|
Kreemine toorjuustukoogike rukkileivapõhja ja pohlakattega |
Retseptivõistlus "Otsime uut eesti rahvustoitu" 6. eelvoor (6.04.2017)
|
Seletan siin midagi endast targematele eriti suure hooga |
|
Magustoitude vormist välja võtmine osutsus eriti trickyks |
|
No veel viimased pingutused |
|
Ja valmis ta saigi: kaerajahus paneeritud räimed orsoto ja veinis karamelliseeritud sibulatega - minu lemmik |
|
Ja järgmine šedööver: kreemine juustukoogike rukkileivapõhja ja pohlakattega |
2016
Retseptivõistlus "Otsime uut Eesti rahvustoitu" (5.11.2016)
Punases veinis hautatud lammas ja kõrvitsatamp odrakruupidega tõid "Otsime uut Eesti rahvustoitu" konkursil edu!
Kes veel ei tea, siis hetkel on käimas Toiduakadeemia ja Selveri retseptivõistlus
"Otsime Eesti uut rahvustoitu", kus valitakse välja üks maitsev ja põnev eestimaine toit, mille retsept selgub vabariigi 100. sünnipäevaks. Otsustasin samuti konkursil osaleda ning oma repertuaarist kõige paremaks ja sobivamaks tundus olevat "Punases veinis hautatud lambaliha ja kõrvitsatamp odrakruupidega". Konkursil läks väga hästi ja pääsesin oma toiduga järgmisse vooru. Juhuu!
|
Teise eelvooru võidutoit - Punases veinis hautatud lambaliha ja kõrvitsatamp odrakruupidega |
|
Kokkamine on tõsine töö. Mina ja minu juhendaja Tarmo Randes. |
Selle imemaitsva retseptiga saab tutvuda
SIIN. Soovitan kõigil kindlasti järele proovida!
Kaerapannkoogid sattusid Õhtulehte (4.06.2016)
Minu
kaerapannkoogid sattusid laupäevasesse Õhtulehte. Nii et kui sa pole neid
siiani veel proovinud, siis leiad retsepti
SIIT. Kaerapannkooke soovitan igatahes soojalt,
allolevad sobivad söömiseks nii magusa kui ka soolase lisandiga.
Kommentaarid
Postita kommentaar