Basiilikujäätis

No usu või ära usu, aga basiilikujäätis on sada protsenti väärt proovimist. Küüslaugu- ja sibulajäätist vist väga sööma ei kipu, aga basiilikujäätis on hoopis midagi muud. Üritan muudkui mõelda, millega veel oma hüper-super maitsvat ja üüberrammusat jäätist kokku mixida. Basiilikujäätis on väga eriline selle kõige paremas mõttes. Mina eelistasin puhast maitset, seega ei hakanud jäätisesse enam pähleid ja muud sarnast lisama.


Retsept on ikka see sama, vaja läheb:
190 g magusat kondenspiima
400 ml 35% vahukoort

2 pisikese potiga basiilikutuusti

Tegevuskäik:
Nopi basiilikulehed varte küljest. Vala kaussi kondenspiim ja lisa lehed. Mõned lehed võid serveerimiseks alles hoida. Püreeri saumikseriga selliselt, et basiilik muutub imepeeneks.

Vahusta külm vahukoor tugevaks vahuks. Lisa basiilikune kondenspiim ning sega korra mikseriga läbi. Pane sügavkülma vähemalt 6 tunniks. Serveerides lisa jäätsepallidele kaunistuseks basiilikulehti.



Kommentaarid

Populaarsed postitused