Grillitud peediampsud kitsejuustu ja kreekapähkliga

Peet ja kitsejuust - no ma ei saa sellest üle ega ümber. Nimelt soovisin aastavahetuseks veini kõrvale midagi erilisemat. Tekkis mõte grillitud peedist, millel kitsejuust ja kreekapähkel ning kõige tipuks balsamiäädika kaste. Need neli on nagu kokku loodud.

Peediviile tuleks teha täpselt niipalju, kui ampse soovitakse. Kõige parem on kasutada piklikuid peete (tooreid) - neist saab lõigata täpselt sobiva suurusega ühtlased kettad, kuid sobivad ka tavalised ümmargused pisemat sorti peedid. Peediketta paksus peaks olema u 1 cm.

Nüüd tuleks kõik peedikettad suurde kaussi panna ja segada need  balsamiäädika,  oliivõli ja suhkruga. Mina olen ka köömneid lisanud. Kogused sõltuvad nüüd omakorda peedi kogustest, kuid vahekord võiks olla umbes selline: 1 osa oliivõli, 1 osa balsamiäädikat, 1/4 osa suhkrut.

Minu ahjul on selline reziim nagu turbogrill. Igati vinge reziim ja sobib peetide grillimiseks imehästi u 200 C juures. Peedid panna ahju küpsetuspaberile koos kastmega, laotada kettad ahjuplaadile ühtlaselt laiali ning küpsetada u 30-40 min (vahepeal neid segades) ning seejärel jahutada.

Serveerimiseks laotada taldrikule spinatilehti ning nendele asetada jahtunud peedikettad. Nüüd on kitsejuustu kord. Kitsejuustusid on väga erinevaid ja parimad, mis oma vähem intensiivse maitse poolest sobivad pea kõigile ja kõikjale, on kreem- või siis määrdekitsejuustud. Igale peedikettale läheb paras kuhi kitsejuustu ja sellele kreekapähkel.

Kõike peale tilgutada kastet: 3 osa oliivõli, 1,5 osa balsamiäädikat, pool tl mett, domineerima peaks jääma balsamiäädikas. Kõige parem on sellist kastet teha imepisikeses kaanega purgis - kõik ained panna kokku, raputada purki, kuni kõik komponendid on segunenud ning tilgutada koheselt peediampsudele.


Kommentaarid

Populaarsed postitused