Kanamaksasalat praemunaga

Eelistan maksadest alati kanamaksa - see on kergem, pehmem ja mõnusam. Pariisis sain kunagi ühte väga head salatit, kus olid põhimõtteliselt need samad komponendid esindatud, mis käesolevas salatiski. Sealset maitset ma kahjuks tänaseks enam ei mäleta, aga järele sai see proovitud.

Vaja läheb (kogused kolmele):
peoga spinatilehti
12 poolikut kuivatatud tomatid õlis
1/2 punast sibulat
u 12 suuremat maksatükki
3-4 eelnevalt keedetud kartulit
3 muna
jahvatatud pipart
soola
murulauku

Kaste:
5 spl oliiviõli
1,5 spl balsamiäädikat
1/2 tl mett
2 küüslauguküünt
jahvatatud pipart

Tegevuskäik: 
Aseta spinatilehed taldrikutele. Tee kastme jaoks ettevalmistused: pane pisikesse purki kõik koostisosad, küüslauk haki hästi peeneks ja pane samuti purki. Raputa segamini alles vahetult enne seda, kui salatile valad.

Pane praadima kartulitükid. Teisele pannil prae maks. Maksa tuleks praadida suhteliselt kõrgel kuumusel. Kui maks on ühelt poolt pruunistunud, keera maksatükid teistpidi. Pruunistunud maksale jahvata peale pipart ja soola.

Kui kartulid on krõbedad, lisa pannile munad. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri selliselt, et spinatilehtede peale aseta pruunistunud kartul, siis sibulaviilud, seejärel maks ja kuivatatud tomat.Vala üle segamini raputatud kastmega. Kõige tippu  aseta praemuna. Kaunista maitserohelisega.


Kommentaarid

Populaarsed postitused