Kinoasalat grillitud porgandi ja apelsiniga

Soovisin valmistada ühte kerget, aga samas huvitavat salatit, mis sobiks kanamaksapasteedi kõrvale. Tundus, et porgand võiks sobida. Nii sündis kinoasalat porgandi ja apelsiniga.

Vaja läheb (kogus kolmele):
1 dl kinoad
6 pisikest porgandit
1,5 suurt apelsini
koriandrit
mett, oliivõli, soola, musta pipart

Tegevuskäik: 
Puhasta pisikesed porgandid, lõika vajadusel ,pooleks. Kui porgandid on jämedamat sorti võid lõigata ka neljaks. Pane kaussi, lisa uurde 1 apelsini riivitud koor, piserda peale oliivõli, soola ja raputa peale koriandrit, ning lisa ka poole apelsini mahl. Sega kätega segamini nii, et porgandid oleks maitseainetega koos. Mina panin turbogrillima 200 C juurde. Kui sellist reziimi ahjul ei ole, võib kasutada pöördõhku.

Pane keema kinoa, Veega üle pingutada ei tasu, vaja oleks,et lõpptulemus jääks sõmer, mitte nö pudru. Seega pane pakil olevast õpetusest vett vähem ja vajadusel lisa seda hiljem juurde. Keeda kinoa pehmeks. Jaga valmis kinoa taldrikute vahel ära, peale aseta grillitud porgandid ja apelsiniviilud.

Kastme jaoks pigista terve apelsini mahl kaussi, lisa oliivõli (u veerand apelsinimahla kogusest). Lisa pipar, sool ja mesi. Hea on sellist kastet valmistada väikesesse purgikesse, panna koostisained purki, keerata kaan peale ja loksutada tugevasti kõik segamini.  Maitse kastet, ja vajadusel lisa mett või soola.

Vala kastmega salat üle ning serveeri.



Kommentaarid

Populaarsed postitused