Kõrvitsajäätis

Plaan on kõikvõimalikud vähem ja rohkem eriskummalisemad jäätised läbi katsetada. Järg jõudis kõrvitsajäätise kätte.

Vaja läheb: 
200 g kõrvitsapüreed (muskaatkõrvitsast)
1 konserv 190 g magustatud kondenspiima
400 ml 35% vahukoort
3 tl vaniljepastat
kõrvitsaseemneid
muskaati
kaneeli

Tegevuskäik:
Puhasta kõrvits. Pane pott 5 cm veega keema. Aseta potile sõel ja sõela sisse kõrvitsatükid, peale aseta potikaas. Auruta kõrvitsaid kaane all seni, kuni on pehmed. Selleks kulub u 10-15 min. Kui kõrvitsad on pehmed vala sõelast kaussi ning püreeri saumikseriga. Lase täielikult jahtuda. Jahtunud püreele lisa vaniljepasta ja kondenspiim.

Vahusta vahukoor tugevaks vahuks, lisa hulka kõrvitsa-kondenspiima segu. Sega korralikult segamini, vajadusel võid korraks laste segu läbi ka mikseriga. Pane jäätis jäätamisnõusse ja vähemalt 6 tunniks sügavkülma.

Serveerimiseks riivi jäätisele pisut muskaati, raputa peale kaneeli ja röstitud kõrvitsaseemneid.






Kommentaarid

Populaarsed postitused