Peedipüreesupp kitsejuustuga
Jälle peet ja kitsejuust. Peedipüreesupp nagu ka kõik teised püreesupid on ikkagi midagi erilisemat ja huvitavamat, kui tavaline supp. Sametine, kreemjas, mõnus, kerge - just selline ta ongi.
Vaja läheb:
Vaja läheb:
3 keskmist peeti
1 keskminee sibul
3 küüslaugu küünt
1 juurviljabuljongi zelee,
0,5 tl oreganot
1 karp kitse kreemjuustu
balsamico kreemi
soola
Tegevuskäik:
Lõikuda köögiviljad väiksemateks tükkideks ja vokkida neid esmalt pannil. Alustada peedist ja porgandist, hiljem lisada küüslauk ja sibul. Hautamisele kulub u 10 min. Seejärel panna köögiviljad potti koos buljongi zeleega ja valada peale vett niipalju, et köögiviljad oleks kaetud. Keeda seni kuni köögiviljad on pehmed - selleks kulub u 30 min. Seejärel püreeri korralikult saumikseriga, lisada vajadusel vett - konsistents peaks jääma paras - mitte liiga vedel ja mitte ka liiga paks. Viimasena lisa pisut üle poole karbi kitse kreemjuustu ning püreeri uuesti.
Serveerides pane supile kreemjuustutükikesi ja balsamico kreemi.
Kommentaarid
Postita kommentaar