Pistaatsia-avokaado jäätis - võrratu maitseelamus

Pistaatsia-avokaado jäätis... see on lihtsalt uskumatu maitseelamus. Kui ma esimest korda niiöelda "kodust" kookosejäätist proovisin, mõtlesin, et jäätis ei saa enam parem olla. Aga saab ikka küll.... Idee pistaatsiapähklitest jäätises mõlkus mõttes juba paar nädalat. Mõte teostusest oli pisut veel lahtine. See oli kindel et pähklid minu jäätisesse rändavad, kuid midagi võiks nagu veel lisada. Idee, et pistaatsiajäätis võiks olla ka ju roheline (nii nagu ta originaalis vist nagu ongi), tundus  väga hea mõte. Sai otsustatud, et rohelise värvi eest pidi hoolt kandma avokaado. Mõtlesin kohe, et kui midagi nässu läheb ja ei toimi nii, nagu algne mõte on, siis muudan tegemise käigus midagi. Ega tegelikult isegi siis, kui avokaado kenaks peeneks massiks oli õnnestund püreerida, oli ikkagi lahtine ju nende kõikide koostisosade kokkusobivus. Kui mass kokku oli segatud, selgus aga, et pistaatsia-avokaado jäätis on täpselt selline, nagu üks maailma parim jäätis olema peab - mitte liiga magus, eriline, huvitav, mõnus. Seda lihtsalt peab proovima. 6 kärsitut tundi tuli oodata, mil seda õiget ja taevalikku lõpptulemust siis maitsta lõpuks sai :)

Vaja läheb:
400 ml 35% vahukoort
1 konserv 190 g magusat kondenspiima
u 150-200 g pistaatsiapähkleid (minul olid need kõige tavalisemad - soolased ja röstitud)
1 avokaado

Tegevuskäik:
Alusta pähklitest. Nende puhastamine võtab päris kaua aega. Pähklid tuleks koorest eemaldada. s
Samuti kui pähkli ümber jääb nö õhuke kest, tuleks seegi lahtine osa eemaldada. Kui pähklid on puhastatud tuleks need jao kaupa hakkida. Saumikseriga purustada ei tasu  - jääb liiga pudi. Väga peeneks ei olegi pähkleid hakkida tarvis, seda huvitavam jäätis serveerides jääbki.

Nüüd koori ja puhasta avokaado. Püreeri saumikseriga. Vala juurde veidi kondenspiima ja püreeri veel - seni kuni avokaadomass on peen ja ühtlane. Nüüd tuleks vahustada külm vahukoor üsna tugevaks vahuks - aga mitte võiks. Kui see on tehtud, hakka vahukoore sekka segama pistaatsia-kondenspiima segu. Kui kõik on läbi segatud, võid ühtlustamiseks õige korra ka mikseriga läbi segada.

Vali nõu, kus soovid jäätist külmutada. Hakka vahukoore-avokaado-kondenspiimasegu laduma kaussi vaheldumisi hakitud pistaatisapähklitega. Ka kõige peale võiks pähkleid jaguda, samuti jäta pähkleid ka serveerimiseks.

Jäätis peab olema sügavkülmas vähemalt 6 h





Kommentaarid

Populaarsed postitused