Punases veinis hautatud metsloomaliha šampinjonide, kookose ja kaneeliga koos brokkoli-kartulitambiga

Minu kolleeg on jahimees ja aeg ajalt ta ikka toob mullegi mõne lihatüki. Ilmselt ka see lihatükk oli tema toodud, kuid mis loomaga tegemist võis olla - seda ma enam ei mäletanud. Sulatasin lihatüki üles, paistis väga ilus. Tekkis plaan, teha midagi punase veini ja kookosega... poldki sellist kooslust varem proovinud.

Vaja läheb:
u 500 g noore metslooma liha
1 punane sibul (võib kasutada ka valget, minul lihtsalt sel hetkel ei olnud muud)
6 küüslauguküünt
u 10 šampinjoni
pisike jupp ingverit
pool tl kaneeli
3 oksa roosmariini
teelusika otsaga tüümiani
2 kuivatatud tšillikauna
2 dl kuiva punast veini
pipart
soola

Pruunista lihatükid kõrgel kuumusel, pane potti, raputa peale pipart ja soola, lisa ka kaneel. Kuumuta seejärel ülejäänud köögiviljad - esmalt seened, mõne aja pärast lisa pannile kõik ülejäänud köögiviljad - sibul, küüslaugud (mina küülslauke ei hakkinud, lisasin terved küüned) hakitud ingver, 2 kuivatatud tšillikauna - raputa seemned kaunast pannile ja lisa ka kestad. Kuumuta kogu segu veidi kõrgel kuumusel (ära pruunista) ja vala samasse potti, kus liha juba ootab. Lisa potti ka rosmariin, tüümian, 2 dl veini ja u samapalju vett (nii, et liha oleks peaaegu kaetud). Panin hauduma ja hautasin madalal kuumusel u 2 h.

Mul oli eelmisest õhtusöögist alles veidi brokkolitampi, Kuna mul värsket brokkkolit enam ei olnud, otsustasin teha juurde kartulitampi - et kokku tuleks üks maitsev - brokkoli-kartulitamp.
Kui valmistada seda mitte eelmise päeva jääkidest, siis:

Vaja läheb:
1 brokkolipea
5 keskmise suurusega kartulit
4 küüslauku
1 sibul
u 30 g võid
u 1-2 dl piima
soola

Keeda kartulid pehmeks, auruta pehmeks brokkoli. Prae pannil hakitud küüsalauk ja sibul, soenda piim, vala mõlemad kartuli-brokkoli segule, tambi pudruks, lisa maitse järgi soola ja võid.


Kommentaarid

Populaarsed postitused