Risotto grillitud peedi ja kitsejuustuga

Kuna grillitud peet ja kitsejuust on minu kired täielikult kütnud ja veelgi enam - nende kahe kooslus on jalustrabavalt maitsev, siis nüüd kätte jõudnud aeg  peedirisotto jaoks. Kellele kitsejuust maitseb, armub sellesse toidusse kohe. See on toitev ja samas ka kerge. Kõrvale soovitaks kuiva valget veini ja ciabatti.

Vaja läheb: 
2,5 dl risotto riisi
1 karp 150 g Na Turek Kozi kitsejuustu
1 köögiviljabuljongi zelee
1 peet
1 sibul
1 dl valget kuiva veini
soola, rosmariini, oliivõli,

Tegevuskäik:
Pane peet ahju grillima. Selleks lõika kooritud peet sektoriteks (mitte väga suured tükid) lisa 2 spl oliivõli, 2 spl balsamiäädikat, pool spl suhkrut ja sega. Pane ahjuplaadile grillima 200 C juurde. Peedid küpsevad u 30 min.

Kui peedid on u 10 minutit ahjus olnud, alusta risotoga. Prae sibul võis klaasjaks (ära pruunista), kui sibul valmis vala hulka riis, kumuta veidi, vala peale valge vein ning lase keema. Seejärel hakka lisama puljongit.

Mina eraldi kunagi puljongit risoto jaoks kondist ei keeda - liiga aeganõudev, selleks kasutan alati Knorri puljongizeleesi. Kui tegemist ei ole just kana või veisetoiduga, siis läheb alati käiku köögiviljapuljong - see on minule kõige meelepärasem. Valmista puljongizeest puljong - võta zelee, vala peale u poolteist klaasi kuuma vett, lahusta. Seda hakka  nüüd lisama risotole. Esmalt vala niipalju, et riis on vedelikuga kaetud, lase podiseda. Kui puljong hakkab ära keema, vala juurde ja korda seda seni kuni risoto on mõnusalt al dente. Kui puljong saab otsa, aga riis on endiselt liiga kõva, olen lõpus lisanud vajadusel puljongi asemel vett.

Nüüd lisa risotosse u 0,6 karpi kitsejuustu ja pooled grillitud peedid (soovi korral võid jätta need sektoriteks, või lõigata väiksemaks). Sega risoto kreemiseks, kuumuta veidi ja serveeri taldrikutele. Peale aseta kreemise kitsejuustu tükikesi, grillitud peedisektoreid ja rosmariini.

Risoto roosa-punane värvus sõltub lisatud peedi kogusest. Soovi korral võid ka rohkem lisada kuid võid ka lisamata jätta ja lisada peeditükke ainult risoto peale.


Kommentaarid

Populaarsed postitused