Teriyaki kanasalat

Teriyaki kanasalat oli minu menüüs küll päris esimest korda. Kui tavapäraselt käib teriyaki kana kõrval riis või mõni muu tummisem lisand, siis siin on sellest üks kergem ja lahjem versioon, mis muide isegi lapsele maitses. See oli muidugi üllatav, sest tema mitte kõige parem sõber "ingver" oli ka toidus esindatud. Mina muidugi ootasin sellelaadseid kommentaare ja summutasin need juba eos mainides, et see on väga küüslaugune. Mida see salat muidugi on ka. Lõpetades söömise ütles laps: "Väga hea salat oli". Eh, ei oska mina enam ette ennustada nende maitseelistusi - mis kõikide reeglite kohaselt peaks maitsema vahel hoopis ei meeldigi ja teinekord on jällegi vastupidi.

Vaja läheb (kogused kahele): 
2 väiksemat kanarinnatükki
0,5 dl vedelat teriyaki kastet + liha marineerimiseks
0,5 dl paksemat teriyaki kastet
peotäis lehtsalatit
1 väiksem toores porgand
1 väiksem punane sibul
10 poolikut kuivatatud tomatid õlis
4 värsket kirss või ploomtomatit
2-3 küüslauguküünt
jupp ingverit
pipart

Tegevuskäik: 
Lõika kana suuremat sorti tükkideks, vala peale vedelat teriyaki kastet ja jäta vähemalt tunniks marineeruma.

Pane taldrikute põhja lehtsalatit, selle peale imepeenikesed porgandi ja sibulaviilud. Lõika ka kuivatatud tomatipoolikud pooleks ning aseta salatile. Lõika pooleks ploomtomatid ning lisa samuti salatile. Haki küüslauk ja ingver.

Pruunista kanatükid kõrgel kuumusel õlis. Kui kana on ühelt poolt pruunistunud, keera tükid teistpidi ja pruunista  taas. Jahvata pruunistunud pooltele pipart. Lisa samale pannile ingver, kuumuta läbi koos kanaga. Kui ka kanatükkide teine pool on samuti pruunistunud vala pannile võrdselt nii vedelat kui ka paksemat teriyaki kastet ja jäta kana vaiksele kuumusele läbi küpsema. Selleks kulub mõni minut. Ära üle küpseta! Kui kana on küpsenud lisa hulka peeneks hakitud küüslauk, sega ja eemalda pann pliidilt.

Jahuta kana-teriyaki veidi maha ning siis aseta kanatükid salatile, vala lisaks ka pannil olevat teriyaki kastet.Serveeri koos ahjukukliga.




Kommentaarid

Populaarsed postitused