Carpaccio salat peeditšipsidega



Ükspäev õnnestus mul saada enda valdustesse üks hirve sisefilee. Teadsin kohe, et läheb carpaccioteoks. See oli mu esimene, varem pole ma taoliseid eksmeprimente läbi viinud. Maitses superhästi ja tegemist on väga kerge ja mõnusa kehakinnitusega.

Vaja läheb:
Liha ettevalmistamine:
u 500 g hirve sisefileed puhastatud kujul
1/2 tl tüümiani (kasutasin kuivatatud)
3 oksa rosmariini
3 küüslauguküünt
3 spl oliiviõli




Tegevuskäik:
Kisu rosmariinilehed vartelt, võid hakkida väiksemaks. Haki küüslauk peeneks, lisa tüümian ja oliiviõli, hõõru sisefilee vürtsidega kokku, pane kaussi, tõmba toidukilega pealt kinni ning jäta 24 tunniks külmikusse maitsestuma.

Järgmisel päeval eelmalda vürtsid lihalt ning pruunista kõik küljed kiirelt kõrgel kuumusel. Lase jahtuda, keera toidukilesse ning pane sügavkülma.

Salat (kogused kahele): 
u 250 g peenikesi lihalõike
1 toores peet
mõned salatilehed (näitks rukola)
parmesaniviile
0,25 laimi
3 spl oliiviõli
0,25 tl mett



Tegevuskäik:
Koori peet ning viiluta hästi peenikesteks viiludeks. Mina kasutasin juustunuga. Pane kaussi, sega hulka suhkur, balsamiäädikas ja oliivõli. Pane 220C  ahju grillima u 20 minutiks.

Võta liha juba varem külmikust välja, lase pisut seista (u 20-30 min) ja lõika sellest imeõhukesed viilud. Aseta lihaviilud taldrikule, selle peale säti peeditšipsid, mõned rukolalehed ja parmesanilaastud.

Valmista kaste: pane kõik komponendid pisikesse purki, raputa segamini ja vala salatile. Kõige peale jahvata musta pipart.

Kommentaarid

Populaarsed postitused