Kodune kuklitest 2016

Selleks ajaks kui kõigil on vastlakuklikarbid tühjendatud ja kõhud magusat täis, on minul au esitleda teile oma isiklik kodune kuklitest. Kõiki erinevaid kukleid ju ilmselgelt testida ei saa ja ära süüa ei jõua, nii on siin esindatud vaid 6 erinevat kuklit. Seekordseteks kandidaatideks kujunesid:

Vaskult paremale:
Gustavi kukkel
Köök ja kook pistaatsiakukkel
Köök ja kook banaanikukkel
Köök ja kook martsipanikukkel
Violia Team kukkel
Kohvik Komeedi kukkel

Gustavi kukkel - väga pehme, mõnusa maitsega saiaosa. Vahukoor hea ja õhuline - ei mingit koonerdamist. Moos täiesti olemas, nagu igas korralikus kuklis olema peab. Minu eelistus oleks küll kirsimoos, siinne kukkel oli täidetud  pohlamoosiga.

Köök ja kook kuklid - nendega  on selline lugu, et peale eilset suurt promo nimetatud kuklitele, tuli need kindlasti endalgi järele testida. Kuklid said facebookis ikka tohutult kiita, mistõttu sai ette võetud spetsiaalne retk Nõmmele Köök ja kook kohvikusse, mille olemasolust ma siiani isegi ei teadnud.

Muljed on järgmised:
Köök ja kook pistaatsiakukkel - kuidagi harjumatu, pistaatsia maitse ei ole naturaalne vaid lisatud on essentsi või mõnda muud sarnast maitsetekitajat. Kuna kuklist ootaks ikka eelkõige naturaalsust - vahukoor, moos jne, siis see kukkel küll kuidagi naturaalset muljet ei jätnud. Essentsimaitse oli pigem võõras ja vastlakuklisse minuarvates täiesti mittesobiv. Moos puudus. Kui pistaatsiakuklid üldse ette võtta, siis mina lisaks siia pigem pistaatsiapähkleid.

Köök ja kook banaanikukkel -  purustatud banaan vahukoore sisse segatuna ei näe kunagi helekollane välja, küll aga oli nende kuklite kreem ilus tibukollane. Maitsmisel selgus, et ka ka banaanimaitse on saavutuatud neil ilmselt jällegi essentsi abil, mille mekk tundus pigem harjumatu ja võõras. Moos puudus, selle asemel oli vahkoore all banaaniviil.

Köök ja kook martsipanikukkel - tuleb ikka tõdeda, et kõik pole kuld mis hiilgab. See mis algul tundub liiga tavaline, ongi hiljem kõige parem. Vähemalt Köök ja kook kuklite hulgas küll. Martsipanikukkel oli päris maitsev. Martsipani maitset eriti tunda ei olnud - võib-olla nii oligi parem, intensiivsemana oleks tundunud see maitse ilmselt jällegi võõras. Ka sellel kuklil puudus moos. Saiaosa oli samas pehme ja mõnus. Kui moosi oleks ka kuklisse raatsitud panna, oleks olnud kukkel raudselt esikoha kanditaatide seas.

Violia Team kukkel - nende kukleid olen sel aastal kõige rohkem söönud. Violia repertuaaris on sel aastal ka tervisekukkel - tatrajahust ja porgandiga. Kui enamusi see koostis võib-olla isegi eemale peletab, siis mina võin kinnitada, et pimetestil poleks arugi saanud, et nisujahu asemel on kasutatud midagi muud. Violia kuklile ütleks kiidusõnu - pehme sai,  minuarst ka parim moosivalik ehk siis kirsimoos, väga kerge, tugev, õhuline ja heamaitseline vahukoor.

Komeet kukkel - olen seda kohvikut alati armastanud aga nende kuklis olen ma täiesti pettunud ja veidi võibolla isegi šhokis :). Kui minuarvates on Komeedis ühed parimad tordid, siis tänase kukli kohta saab ainult välimuse osas kiidusõnu jagada. Jällegi kõik pole kuld, mis hiilgab eksole! Kukkel nägi tõesti kõige ekstravagantsem välja - suur kukkel, milles meeletult palju vahukoort, mis omakorda kaunistatud šhokolaadiga. Kukli saiaosa oli aga täiesti kõva, isegi laps sai sellest aru, et see kukkel ei ole maitsev. Vahukoort oli kuklil küll palju, kuid tundus, et sedagi oli liialt vahustatud, oli teine pisut rakse ja võimaitseline - hoopis teistsugune kui teistel kuklitel.

Kuna esikoha osas kompromissi ei leitud, siis paneksin ühele pulgale Gustavi ja Violia kukli. Gustavi kukli sisu oli küll tiba pehmem, samas Violia kukli moos oli minuarvates parem.

II koht Köök ja Kook martsipanikukkel - selle kukliga oli kõik justkui hästi, aga kuhu moos jäi?

Kõige kehvemaks hääletati Komeedi kukkel - kukli puhul on oluline pehme saiaosa, mõnus õhuline vahukoor no ja hea moos ka muidugi. Siin polnud ükski kriteerium täidetud.

Pistaatsia ja banaanikukkel said vaatamata oma mitte naturaalsele maitsele, küll aga pehmele saiale paremad punktid, kui Komeedikukkel.


Kommentaarid

Populaarsed postitused