Kookosetort kaneeli-kardemoni kattega

Selle töönädala lõpetame küll ühe luksusliku tordiga. Tegemist on õhulise mascarpone tordiga, mis ei ole liialt magus ja mille maitse on tavapärasest erinev - see mõnus, samas mitte liiga intensiivne kardemoni maitse sobib siia ideaalselt. Tordi valmistamine on iseenesest suhteliselt lihtne, ega vaja ka absoluutselt küpsetamist. Aeganõudev on see, et kook peab vähemalt 24 h enne tarbimist külmas seisma, enne seda kipub vedel  olema.




Vaja läheb:
130 g digestive küpsiseid
40 g võid
250 g mascarponet
100 g valget shokolaadi
1 kookoskoore konserv 400 g
200 ml vahukoort

Kate:
200 ml vahukoort
1 spl suhkrut
1/2 tl kaneeli
1/2 tl kardemoni

Krõbuskid:
suur peotäis kookoselaaste
1 tl mett
2 tl suhkrut
1/2 tl kardemoni
1/2 tl kaneeli



Tegevuskäik:
Põhi: Purusta küpsised peeneks ning lisa hulka toasoe või, sega ühtlaseks massiks ning suru 23 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi põhja.

Valmista kate: Vahusta pisut kookosekoort (mitte piima), sega segamini mascarpone, lisa vedeldamiseks pisut kookoskoore vahtu ning sega taas. Sulata veevannil valge šhokolaad. Jahuta maha ning sega mascarponemassi sekka ise koguaeg segades. Lisa nüüd hulka kogu ülejäänud kookosevaht. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks, lisa vahukoore-šhokolaadi-mascarpone segule, sega õrnalt läbi ning vala koogipõhjale. Pae kook külma vähemalt 24 tunniks.



Kate: 
Pane pannile pisut võid, kuumuta. Lisa hulka suur peotäis kookoselaaste, mesi ja suhkur. Kuumuta veidi, kuni suhkur hakkab sulama. Lisa hulka, kaneel ja kardemon. Kuumuta seni kuni kogu suhkur on sulanud ning helbed pruunistunud. Jahuta.

Vahusta vahukoor, poolepeal lisa hulka suhkur, kaneel ja kardemon. Lõpeta vahustamine siis kui segu on veel mõnus ja õhuline, samas mitte valguv. Tõsta vahukoor koogile, aja laiali, puista peale jahtunud kookoshelbed. Serveeri.




Kommentaarid

Populaarsed postitused