"Lavendli" purgikook - mõeldes Reelile

Selle koogi lugu on lihtne. Oli ühe ülitoreda inimese sünnipäev, kus pakuti megamaitsvat torti. Aitäh sulle Reeli! Tordi valmistajaks Lavendli köök. Ei noh, olen ma igasuguseid kooke ja torte teinud ja söönud, aga see oli nii hea, samas nii lihtne ja tort haihtus põhimõtteliselt loetud minutitega. Siit sai minu missioon see tort järele teha. Tegelikult otseselt keerulist midagi ju ei olnudki - põhjas vahvlipuru - megamaitsev muide! Ja kuniks sa pole seda vahvlipuru maitsenud, pole sul aimugi kui hea võib olla üks vahvlipuru:), selle peal kohupiima pasta, kuskil vahel värsked vaarikad ja kõike seda kroonib vahukoor. Lihtsamast lihtsam eks. Aga noh, tuleb tõdeda, et esimese katsega ma seda vahvlipuru maitset päris samaks timmitud ei saanud. Läksin seekord ka lihtsamat vastupanu teed ja ostsin vahvlid poest. Mis siis ikka, "Lavendli" purgikook vol 2 tuleb omaküpsetatud vahvlitega.



Vaja läheb (kogused kahele): 
u 40 g ilma täidiseta vahvleid (võib kas ise valmistada)
3 tl kondenspiima karamellikreemi
u 30 g võid

200 g maitsestamata kohupiimapastat
3 tl suhkrurut
0,25 tl vaniljesuhkrut

1 dl vahukoort
1 tl suhkrut

u 15-20 vaarikat



Tegevuskäik: 
Purusta vahvlid pisikesteks tükkideks (mitte liiga peeneks). Sulata pannil või, lisa hulka karamellikreem. Seejärel lisa vahvlipuru ja rösti pidevalt segades, kuni kogu puru on ühtlaselt segunenud või ja karamellikreemiga. Eemalda pannilt ning jahuta.

Pane kõik komponendid purki u 1-2 h enne serveerimist. Esmalt pane purgipõhja jahtunud ja röstitud vahvlipuru (jäta pisut vahvlipuru ka peale raputamiseks). Sega kokku kohupiimapasta suhkur ja vaniljesuhkur. Litsu mõned vaarikad puruks, mõded poolita.  Lisa õhuke kiht kohupiimakreemi vahvlipurule, selliselt et kogu puru on kaetud, seejärel lisa vaarikad, ning lisa teine kiht kohupiimakreemi vaarikatele. Pane purgikoogid mõneks ajaks külma, aga mitte liiga kauaks (max 1-2 h), kuna siis vettib krõmpsuv vahvlipuru pehmeks. Vahetult enne serveerimist vahusta vahukoor suhkruga, tõsta purgikookidele ilusad vahukooremütsid ning raputa peale röstitud vahvlipuru.





Kommentaarid

Populaarsed postitused