Mango-kanasalat - neile, kes otsivad teravust

See salat on neile, kes otsivad maitsetes teravust. Magus, soolane, tšilline, terav, värske, mahlane - kõik see iseloomustab mango-kanasalatit. Veidi erinev salat tavapärasest, mida soovitan tšillisõpradel proovida. Valmistamine ülimalt lihtne.

Vaja läheb: 
1 kana rinnaliha tükk
peoga rukolat
0,5 tšillikauna
kolmveerand mangokonservi või värsket mangot
0,5 punast sibulat
mõned india pähklid

Kaste:
200 g kreeka jogurtit
näpuotsaga soola
u 2,5 tl suhkrut
u 3 spl valgeveini äädikat
veidi värsket hakitud tšillit




Tegevuskäik: 
Prae keskmisel kuumusel kana rinnaliha tükk. Küpsenud poolele jahvata pipart ja raputa soola. Ära üle küpseta. Eemalda pannilt kohe, kui kanatükk on valminud. Lase jahtuda,

Valmista kaste: Pane kaussi 200 g kreeka jogurtit, lisa valgeveini äädikas, sool, suhkur ja tšilli ning sega. Vajadusel lisa eelpool nimetatud maitseaineid veel. Tšilliga ole ettevaatlik, liiga palju, pole ka hea. Lase kastmel külmikus seista seni, kui kanatükk jahtub.

Valmista salat: Aseta taldrikule rukola. Rebi jahtunud kanarinnatükk ribadeks, lisa hulka pisut hakitud tšillit, vajadusel võid lisada ka soola. Kui taldrikul, kus kana jahtus on kanatükkist eraldunud nn "liha mahl", siis sega ribad selles läbi. Lisa kana salatile, poolita ja viiluta sibul, ning lisa samuti. Mina kasutasin konservmangot, loomulikult võib kasutada värsket. Viiluta mangotükid väiksemaks ning lao salatile. Viimasena jaota salatile kaste, selle peale lisa poolitatud ja röstitud india pähklid ning soovi korral lisa ka tšillit. Juurde ampsa ahjusooja kuklit.

Kommentaarid

Populaarsed postitused