Täistera vastlakuklid vaarikatoormoosi, mascarponekreemi ja vahukooretäidisega

Kodused vastlakuklid on ikka need kõige erilisemad -  ikkagi ise tehtud hästi tehtud. Pealegi on endal võimalus kuklitesse lisada niipalju täidist kui hing ihkab. Siinsed vastlakuklid pole tavapärasest nisujahust, vaid tegin pisut tervislikuma versiooni - 100% täisterajahust.


Vaja läheb: 
Kuklid: 
2,5 dl piima
20 g pärmi
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
500 g täisterajahu
100 g võid

Täidis: 
Moos:
klaasitäis värskeid vaarikaid
1,5 tl suhkrut

Mascarponekreem:
250 g mascarponet
2 tl suhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut
vedeldamiseks pisut piima

Vahukoor:
200 ml vahukoort
2 tl suhkrut


Tegevuskäik:
Vala toasoe piim kaussi. Sega pärm suhkruga vedelaks ning vala piimale. Lisa sool ja pool jahust. Sulata või ning lisa taignale. Sõtku taigen segamini ja lisa kogu ülejäänud jahu. Sõtku seni kuni taigen on käe küljest lahti. Lase kerkida u 1 h. Seejärel jaga taigen kukliteks (neid tuleb u 8-9), vormi ilusad pätsid ning jäta ahjupannile kuni tunniks kerkima. Määri kuklid munavalgega ning küpseta ahjus 180C juures 20-25 minutit.


Lase kuklitel täielikult jahtuda. Lõika "katused" maha ning eemalda pisut ka kukli sisu. Vaarikad suru kahvliga puruks, lisa suhkur ja sega. Pane mascarpone kaussi, lisa suhkur ja vanilje ning hakka pidevalt segades vedeldama piimaga. Piima läheb u 0,3 dl. Liiga vedelaks ära tee. Vahusta vahukoor, keset vahustamist lisa suhkur. Lõpeta vahustamine siis, kui vahukoor enam ei voola. Liiga tugevaks vahuks vahustamine ei ole hea - vahukoore maitse muutub kohe siis võiseks ja imalaks. Vahukoor peab jääma õhuline ja mõnus.

Esmalt pane täidiseks u 1,5 tl moosi, siis 2 tl mascarponekreemi ning kõige peale vahukoor. Aseta "katused" kuklitele tagasi ning raputa peale tuhksuhkrut.



Kommentaarid

Populaarsed postitused