Tšilline salat grillitud köögiviljade ja kinoaga

Ma armastan grillitud köögivilju, olgu need siis salatina, lisandina või eraldiseisvalt. Siin on üks väga mõnus salatiretsept, mille kohta sain inspiratsiooni jaanuari Nipiraamatust. Mulle tundus, et antud salat on kõige maitsvam teravana, nii sai sai see tehtud üsnagi tšilliseks. Kitsejuust ei rännanud seekord salati sisse vaid leidis oma koha hoopis ciabatta määrdena.



Vaja läheb (kogused kahele):
2 toorest peeti
3 suuremat porgandit
2 sellerivart
1 paprika
2 küüslauguküünt
3 spl õli
2 spl balsamiäädikat
suhkrut, soola
tšillit
paar salatilehte

Kaste: 
4 spl oliiviõli
2 spl balsamiäädikat
0,5 tl mett

0,5 dl kinoad


Tegevuskäik:
Koori köögiviljad, lõigu peedid sektoriteks (ära väga paksusid sektoreid jäta, sest muidu küpsevad muud köögiviljad enne kui peet), porgand poolita kõigepealt pikuti, siis lõika kaheks või kolmeks, sama tee sellerivartega - tulemuskes peavad jääma sellised pikad pulgad, aga mitte liiga peenikesed (arvesta, et kõik köögiviljad on ahjus sama aja). Paprikast lõika kolmnurksed suuremad tükid. Küüslauk lõigu ribadeks. Pane kõik köögiviljad ühte kaussi, lisa oliivõli, balsamiäädikas, sool, suhkur. Sega seamini ja pane 200 C juurde ahjuplaadile grillima. Grilli köögivilju u 20 -25 min. Keeda kinoa pakil oleva õpetuse järgi, ära veega liialda - kinoa peab jääma sõmer, mitte "pudrune".




Valmista salatikaste: Pane pisikesse purki kastme koostisosad. Raputa segamini vahetult enne salatile lisamist.

Kui köögiviljad on grillitud, maitsesta otse pannil tšilliga ja sega, ära üle pinguta! Aseta taldrikule paar salatilehte, selle peale säti grillitud köögiviljad ning kõige peale puista kinoa. Raputa kaste segamini ning vala salatile. Pealt kaunista lehtpeterselliga.

Salat maitses suurepäraselt. Kõrvale valmistasin ahjusooja ciabatta, mille peale rändas kitsejuustu-lehtpeterselli määre. Selleks võta karp La Turek Kozy kitsejuustu ning mõned lehtpeterselli lehed. Vahusta saumikseriga selliselt, et lehed oleks purustatud peeneks.





Kommentaarid

Populaarsed postitused