Viigimarja-kitsejuustu purgikook

Kui sööjaid on vähe ja suure koogi tegemist ette võtta ei tahaks, ei jää kook sellegi poolest tegemata - sellisel juhul on hea harrastada näiteks purgikookide valmistamist. Purgikoogid on igati vinged, esiteks juba loomulikult seetõttu, et nende tegemine on ülilihtne, teiseks võib põhimõtteliselt iga päev nautida uut ja isemoodi kooki, ning kolmandaks suure tordi puhul on ikka tahmine haarata veel teine ja võibolla kolmaski tükk, siis purgikoogi puhul seda probleemi ei ole. Mõistlik oleks purgikoogi valmistamiseks varuda pigem pisemad purgid, siis võib kooke valmistada julgelt, kartmata et need figuurile mõjuma hakkaksid.

Siinne kook on suhteliselt süsivesikute vaene. Mõlemasse kreemi on kokku lisatud u 2-3 tl suhkrut, mis jaguneb kahe koogi vahel (mõtle, tavaliselt juuakse samapalju suhkrut sisse ühe tassitäie kohviga!), samuti on süsivesikuid pisut ka digestivedest valmistatud koogipõhjas.




Vaja läheb:
Põhi: 
3 digestive küpsist
paksem viil võid

Kreem:
150 g Chavroux kitsejuustu viigimarjadega
50 g mascarponet
1-2 tl suhkrut
u 0,2 dl piima vedeldamiseks

Kate: 
1 dl 35% vahukoort
1 tl suhkrut
u 10-15 vaarikat




Tegevuskäik: 
Purusta näppude vahel küpsised ning sega toasooja võiga ühtlaseks massiks. Pane võrdne kogus küpsise-või puru purkide põhja ning vajuta õrnalt kinni. Sega mascarpone, kitsejuust ja suhkur, lisa vedeldamiseks piima, et jääks selline mõnus kreemine konsistents. Pane kreem ettevaatlikult purkidesse, sedasi et purgi servad ja küljed jäävad puhtaks. Koputa purke õrnalt vastu tööpinda, et kreem alla vajuks. Pane külmkappi minimaalselt 4 tunniks. 




Serveerimisel vahusta vahukoor. Keset vahustamist lisa suhkur. Vahukoor tuleks vahustada selliselt, et vaht enam laiali ei vajuks, kuid oleks endiselt pehme ja kohev (mitte ülevahustatud) - ülevahustatud vahukoore maitse muutub kohe võiseks ja ebameeldivaks. Lisa vahukoor kitsejuustukreemile.
Suru kahvliga mõned vaarikad puruks, mõned tee pooleks ja osad jäta terveks. Sega segamini ning lisa vahukoorele.


Kommentaarid

Populaarsed postitused