Waldorfi salat

Waldorfi salat sai alguse New Yorgis asuvas Waldorfi hotellis u 1890 ndatel. Algselt koosnes see värsketest õuntest, sellerist ja majoneesist. Tänaseks on salatit täiustatud pähklite, linnuliha, viinamarjade, kuivatatud puuviljade ja kreeka jogurtiga. Hästi tehtud Waldorfi salat on üks minu päris suurtest lemmikutest - olen alati olnud sellise magusa-soolase combo sõber. Salati puhul on minuarvates alati kõige olulisem kaste - selle retsepti järgi valminud Waldorfi kaste on vaieldamatult minu kindel lemmik. Liha minu salatist ei leia - seekord lihtsalt läks nii.

Vaja läheb:
3-4 sellerivart (sõltuvalt suurusest)
peoga salatilehti (kasutasin salatimixi)
1 suurem õun
pekaanipähkleid või kreekapähkleid
u 150 g tumedaid viinamarju (soovitavalt seemneteta)
lehtpeterselli

Kaste:
170 g kreeka jogurtit
2,5 spl valget veiniäädikat
1/4 tl Põltsamaa kanget sinepit
3 tl suhkrut
u 0,5 dl keefirit kastme vedeldamiseks
pisut soola



Tegevuskäik:
Sega  esmalt kokku kaste - pane kaussi kreeka jogurt, sinep, suhkur, valgeveiniäädikas, sool. Sega hoolega segamini ja lisa vedeldamiseks keefirit. Vajadusel võid maitseaineid lisada, kuniks kaste maitseb sinule meelepäraselt. Ideaalis peaks kaste jääma selline, magusa-soolase-terava combo ja suhteliselt vedel.

Pane taldriku põhja pisut salatilehti, selle peale tükeldatud sellerivarred. Lõigu õun ribadeks (mitte liiga peeneks) ning lao salatile, vala peale kaste. Kõige lõpuks lisa salatile viinamarjad, pähklid ja kaunista lehtpeterselli või sellerilehtedega.



Kommentaarid

Populaarsed postitused