Grillitud banaan lapijuustu, kookose-ananassi jäätise, kardemoni ja vahtrasiirupiga

Üks hea magustoit kulub alati ära. Millegiga tuleb ju oma tuju rõõmsamaks muuta, kui õues on külm ja pime ja kui see talv ei taha kohe mitte otsa lõppeda. Siinse magustoidu võiks isegi liigitada tervislike hulka. Üks pantune jäätisepallike on siin küll, aga niipalju võib endale vast ikka lubada. Kui jäätist ise teha ei viitsi, võib juurde sobitada ka tavalist vaniljejäätist.


Vaja läheb: 
Kookose-ananassijäätis: 
35 g kookoshelbeid
200 g kondenspiima
1 (400 ml) kookoskonservi koorekiht
150 g tükeldatud ananassi (kasutasin konservananassi)
400 ml 35% koort

Tegevuskäik: 
Rösti kookoshelbed keskmisel kuumusel kuival pannil. Kui helbed hakkavad helepruuniks muutuma lõpeta röstimine. Jahuta maha.
Lõika ananassitükid pisut väiksemaks, ning pane sõela sisse nõrguma. Vahusta vahukoor, sega ettevaatlikult sisse kondenspiim.

Lao jäätis kihti külmutusnõusse kookose ja ananassi tükkidega - kõige põhja pane vahukoore-kondenspiima segu, seejärel lisa ananassitükke, siis jälle vahukoore-kondenspiima segu, seejärel kookoshelbeid jne.. kuniks kõik komponendid on otsas. Kõige peale võiks jääda kookoshelbed. Aseta jäätis sügavkülma soovitavalt üleöö.

Vaja läheb:
Magustoit (kogused kahele):
1 banaan
4 x 2 cm riba lapijuustu
1 tl brändit
1 tl mett
oliiviõli
jahvatatud kardemoni
kaunistamiseks maasikaid
2 jäätisepalli
vahtrasiirupit

Tegevuskäik: 
Lõika banaan pikuti pooleks, aseta võiga määritud ahjuvormile kumera pinnaga allapoole. Pintselda lõikepinnad oliiviõliga üle. Sega brändi ja mesi ning tilguta segu banaaniviiludele. Raputa peale kardemoni, grilli ahjus 230 C juures (kasutasin turbogrilli reziimi) u 15 min. Vajadusel võid vahepeal brändi-mee segu juurde tilgutada.

Kui banaan on pealt pruuniks küpsenud aseta lõikepinnale lapijuustu ribad, grilli edasi kuniks juust on pruunistunud. Serveeri koheselt kookose-ananassijäätisega, vala peale pisut vahtrasiirupit, raputa kardemoni, kaunista maasikatega.



Kommentaarid

Populaarsed postitused