Kaerapannkoogid toorpeekoni, petersellikreemi ja vutimunadega.

Puhkepäev on tore, kas pole, saab pool hommikut voodis vedeleda ja teise poole köögis möllata :) Olen siin viimasel ajal teinud jahudega mitmeid katsetusi. Näiteks on mul siiani pooleli ideaalse odarjahu saia otsingud - kuidagi ei õnnestu see selliselt, nagu sooviks. Ühel päeval aga hakkas poes näppude vahele hoopiski kaerajahu ja ilma pikemalt mõtlemata lendas see mu ostukorvi. Täna, sellel imetoredal reedesel hommikul otsustasin kaerajahu järele proovida.  Õnnestumine pole kahjuks kunagi garanteeritud, jahud käituvad nii erinevalt isegi erinevates küpsetistes ja siiani on mul nii mõnegi jahu osas küsimus, et kuidas küll sellest midagi valmistada saab, kui tulemus jääb saepuru sarnane... :)  Kaerajahu polnud ma varem käeski hoidnud, rääkimata siis veel millegi valmistamisest, aga täna võib põrkepallina ringi hüpata küll, kuna pannkoogid tulid maistvad, neid kiitsid nii väiksed kui suured.

Idee oli teha pisikesi "pliinikesi", mille peale pidi rändama maitsestatud toorjuustukreem, sellele omakorda toorpeekon või -sink ja "kirsiks tordil" oleks pannil hüübinud vutimuna. Ja tuleb öelda, et see kooslus maitses hästi ja oli palju erilisem, kui traditsioonilised moosiga pannkoogid, ehkki lapsed eelistasid just viimast. Tubli töö kaerajahu, olen väga positiivselt üllatunud, nii et tahaks siinkohal kohe lubada, et nisujahust pannkooke meie majas enam ei tehta.




Vaja läheb: 
Kaerajahust pannkoogid:
2 muna
3 dl keefirit
3 dl kaerajahu
0,5 tl soola
2 spl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit

Peterselli-toorjuustukreem: 
150 g toorjuustu (kasutasin Farmi Originaali)
lehtpetersellilehti

toorpeekonit või -sinki
vutimune
soovi korral rukolat ja kirsstomateid




Tegevuskäik: 
Esmalt valmista petersellimaitseline toorjuustukreem. Kitku kaussi mõned lehtpetersellilehed, lisa toorjuust ja mikserda saumiseriga, kuniks lehed on purustatud. Pane toorjuustukreem külmkappi ootele.

Pannkoogitaigna jaoks klopi munad, suhkur, sool, keefir ja kaerajahu. Sega taigen ühtlaseks ning lase sel umbes pool tundi seista. Küpseta taignast minipannkoogid keskmisel kuumusel.

Vutimune praadisin elus esimest korda. Selgus, et väga suurt õlikogust ja kuumust nad ei talu. Määri pann oliiviõliga selliselt, et kuskil ei oleks õliloike (vajadusel eemalda need köögipaberiga). Kuumuta pann keskmisel kuumusel, löö munad kuumale pannile ja kui munad on õige pisut hüübinud keera kuumus veel madalamaks. Munad peaksid hüübima kerge kuumuse käes lühikese ajaga (mitte praadima, ega särisema). Lase peale valmimist munadel jahtuda.

Kõrvale võib serveerida rukola salatit ja röstitud kirsstomateid. Rukola salatiks sega 1 spl sidrunimahla, 2-3 spl oliiviõli, 0,5 tl mett. Raputa kaste purgis segamini, vala rukola lehtedele ja sega õrnalt, et lehed kastmega seguneksid. Röstitud tomatite jaoks lõika kirsstomatid pooleks, vala pannile pisut oliiviõli ja vali kõige kõrgem kuumus. Rösti lõikepinda seniks kuni tomatid pruunistuvad. Peale jahvata pipart.

Serveerides määri pannkoogile paks kiht peterselli-toorjuustukreemi, aseta sellele toorpeekon ja vutimuna ning jahvata pipart.

Ilusaid pühi!




Kommentaarid

Populaarsed postitused