Lahja ja pisut tšilline krevetisupp

Supid satuvad minu menüüsse palju harvem kui võiks. Millegipärast on lihtsalt nii, et parema meelega eelsitaks midagi muud. Üks kevadiselt värske ja lahja supp on kohe teie ees - tegemist on maitsva krevetisupiga, mis on vaid õige pisut tšilline. Kes tšilliga sõber ei ole, võib selle hoopiski lisamata jätta.



Vaja läheb (kogused kolmele):
1 pisike zukiini
1 keskmine porgand
u 20 g riisinuudleid
u 300 g  hiidkrevette
1,5 sibulat
4 küüslauguküünt
1 puljongizelee
4 spl kalakastet
1 pisike tšilli
peoga lehtpeterselli
oliiviõli
võid

serveerimiseks: laimi ja rohelist sibulat


Tegevuskäik:
Alusta köögiviljade ettevalmistamisega. Esmalt puhasta porgand ning ribasta juurviljalõikuriga, seejärel pese zukiini, eemalda mõlemad otsad ning ribasta ka see. Zukiinit koorida ei ole vaja. Viiluta küüslauk ja sibul ning tükelda tšilli. Mina leotasin kuumas vees pehmeks ka riisinuudlid.

Puhasta krevetid - eemalda nn soolikas nii kõhu alt kui selja pealt, pese ja kuivata ning prae neid õlis mõlemalt poolt u 1-1,5 min. Eemalda pannilt ja jäta ootele.

Pane pott veega keema - vett võiks olla u 1-1,5 l. Lisa veele ka puljongizelee.

Kuumuta pannil küüslauk ja sibul võiga kergelt läbi, lisa  tšilli ja porgandiribad, kuumuta veel veidi ning lisa köögivilja puljongile. Lase puljog keema, keeda porgandiribasid vaid paar minutit - porgand peab jääma al dente. Lisa supile kalakaste, zukiiniribad ja riisinuudlid, kuumuta läbi ja eemalda pott tulelt. Köögiviljad peavad jääma pigem krõmpsud, mitte pehmed. Lisa nüüd supile peoga lehtpeterselli lehti (hakkida ei ole tarvis), serveeri ning kõige viimasena lisa supile krevetid, roheline sibul ja laimiviil.

Kõrvale võid valmistada küüslaugu-peterselli bruschettasid. Selleks pane kaussi 4 spl oliiviõli, lisa läbi küüslaugu pressi 1 küüslaugu küüs ning peeneks hakitud lehtpeterselli lehti. Sega ning pintselda saadud segu saiaviiludele mõlemale poole. Pruunista saiu ahjus 200 C juures, ülemisel siinil, turbogrilli või pöördõhuga.



Kommentaarid

Populaarsed postitused