Mascarpone-kamatort. Ilusat naistepäeva!

Klassikalisest toorjuustu tordist kunagi ikka ära ei ütle, need on alati maitsvad ja seistes muutuvad aina paremaks. Siinset mascarpone torti muudab huvitavamaks kama ning lisaks  koosneb tort tavalise kahe kihi asemel hoopis kolmest kihist, kus viimane on hapukoore-kama kreem, mis muudab tordi  eriti hõrguks ja mõnusaks.

Vaja läheb:
Põhi:
130 g digestive küpsiseid
40 g võid

Täidis:
500 g mascarponet
2 muna
0,75 dl suhkrut
2 spl rukkikama
0,5 tl vaniljesuhkrut

Kate:
330 g 30% hapukoort
2 spl suhkrut
2 spl rukkikama


Tegevuskäik:
Purusta sõrmede või köögikombainiga küpsised. Mina kasutasin digestive küpsiseid, kuid sobivad ka muud. Lisa küpsisepurule toasoe või ja sega seni, kuniks segu on täielikult segunenud. Suru küpsise-või mass lahtikäiva koogivormi põhja.

Vahusta toasoe mascarpone suhkruga, klopi hulka munad, kama ja vaniljesuhkur. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 140 C juures ilma pöördõhuta u 1 h. Jälgi, et kook pealt ei pruunistuks! Kuna ahjud on erinevad ja kui see kipub siiski juhtuma, siis alanda kuumust näiteks 130 C-le. Kui kook on ahjus tunni olnud, võta välja ja lase veidi jahtuda. Sega seejärel hapukoor suhkru ja kamaga, lisa ettevaatlikult koogile ning küpseta u 200 C juures 6 minutit.

Tort sobib söömiseks külmkapikülmalt, seetõttu on soovitav torti hoida külmas vähemalt 12 h. Serveerimisel kaunista meelepäraste marjadega, minule tundus hea valikuna hapud punased sõstrad, mis olid sügavkülmast kohe võtta ja sobisid  nagu valatult. Lisaks valmistasin tordi kõrvale samadest sõstardest hapuka maitse andmiseks mõnusa jäise moosi. Selleks läheb tarvis 100 g jäätunud punaseid sõstraid ja 1 spl suhkrut, mis tuleks purustada sumikseriga peeneks massiks. Serveeri tordiga ning tarbi kohe.




Kommentaarid

Populaarsed postitused