Stoovitud porgandid vanaisa retsepti järgi koos ahjusiiaga

Mäletan oma lapsepõlvest mitmeid maitsvaid toite, üks neist, mis ühtlasi ka üheks minu lemmikuks, olid stoovitud porgandid, mida valmistas tavaliselt minu vanaisa. Kui paljudele keeduporgand  peale ei lähe, siis minuga on otse vastupidi, minuarvates saab porgandist valmistada ülimaitsvaid toite, olgu see siis keedetud või grillitud, hautatud või praetud soolane või magus. Usun, et nii mõnegi porganditrauma saaks ravitud, valmistades porgandist midagi tõeliselt maitsvat. Siin blogis väga palju porgandiretsepte veel ei ole, aga olemasolevatest pean ma erilisematest erilistemaks porganditampi ja porgandikooki - mõlemat neist on ka väga lihtne valmistada.




Vaja läheb (kogused kolmele): 
Stoovitud porgandid: 
500 g puhastatud porgandeid
250 ml 35% vahukoort
1 tl jahu
1 tl suhkrut
maitse järgi soola
paksem viilakas võid

Ahjusiig: 
Vaja läheb:
u 700 g siiakala (kaal koos pea ja sabaga)
värsket tilli koos vartega
soola
pipart
võid

Tegevuskäik:
Pese kala puhtaks ning maitsesta seest ja väljast soola ja pipraga. Säti siia kõhtu punt rohelist tilli ja paksud võiviilud. Kuumuta ahi ning küpseta siiga ahju keskosas 225 C juures pöördõhuga u 25 min.




Lõigu puhastatud porgandid väiksemaks ja pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda pehmeks, kurna ära vesi ning haki peeneks. Sega omavahel koor ja jahu, vala segu hakitud porganditele ning kuumuta pidevalt segades, kuniks mass pakseneb. Lisa suhkur ja või ning maitse järgi soola.

Serveeri mahlase ahjulõhega, peale raputa tilli ja pigista värsket laimimahla.



Kommentaarid

Populaarsed postitused