Maisijahust tervislikud pannkoogid tervisliku banaani-vaniljekastmega, ilusat terrassihooaja algust!

Kas pole ilus laupäev? Laupäev võiks olla kahtlemata ka pannkoogisöömise päev, sest millal siis veel? Olen siin katsetanud pannkooke erinevatest jahudest ja üritanud nisujahu kogust oma toidulaual pisut vähendada. Pisut kapriissemates küpsetistes nisujahu muidugi 100% asendada ei anna, aga pannkook kahtlemata sinna alla ei kuulu. Tänasesse ilusasse päikeselisse päeva sobivad kuldsed maisijahupannkoogid nagu valatult. Minu eesmärk oli teha ühed pisut tervislikumad pannkoogid koos tervisliku lisandiga. Kahtlemata liigituvad tervisliku lisandi alla värsked marjad ja toormoos, aga kuna esimesi pole hetkel väga võtta ja viimane on liiga tavaline siis tekkis mõte teha pannkookidele juurde üks patuvaba banaani-vaniljekaste.


Vaja läheb: 
3 muna
3 dl keefirit
5 dl maisijahu
4-5 spl suhkrut
0,5 tl meresoola
1,5 tl küpsetuspulbrit

Banaani-vaniljekaste: 
1 banaan
1 dl vaniljemaitselist sojapiima



Tegevuskäik: 
Klopi munad, sega hulka suhkur, sool, keefir ja jahu. Viimasena lisa küpsetuspulber. Küpseta tavapärasel viisil oliiviõlis kesmisel kuumusel pisikesed pannkoogid. Kuna maisijahu paisub küpsemisel vähe, siis võrreldes tavaliste nisujahust pannkookidega jäävad maisijahu pannkoogid vähem õhulisemad. Inspiratsiooni maisipannkookide jaoks sain SIIT.

Banaani-vaniljekaste:
Püreeri saumikseriga banaan, lisa hulka vaniljemaitselist sojapiima, lase kaste saumikseriga vahuks. Vala kastet pannikookidele ja söö kohe peale valmimist, koos piimaga. Ilusat terrassihooaja algust!



Kommentaarid

Populaarsed postitused