Meekook purgis

Reede! Taas lõpetame nädala millegi maitsvaga. Meekook purgis on edasiarendus ühest minu varasemast postitusest, milleks oli Meetort mandlikrõbuskitega,  retsepti leiate SIIT. Meetort vajab aga külmas seismist päris kaua - u 12 h. Seega valmistasin ühe lihtsama ja kiirema versiooni ja tulemus sai muide väga hea. Siinsel purgi meekoogil on komponendid ka pisut teised ja ärge asendage neid millegi muuga ning uskuge, te ei pettu selles tulemuses. Kui minu varasemas "Meetordis" oli kasutatud kreemiks mascarponet, millele oli lisatud ka valget šhokolaadi, siis nüüd võtsin kasutusele hoopis Philadelphia täisrasvase toorjuustu ja šhokolaadi jätsin hoopiski ära. Ja pean ütlema, et Philadelphia toorjuustu soolasus, vahvlipõhja magusus, vahukoor ja kaneel kokkupandult moodustasid ühe üllatavalt maitsva magusroa.




Vaja läheb (kogused kahele):
Vahvlipõhi:
u 40 g ilma täidiseta õhukesi vahvleid (või koduseid õhukesi vahvleid)
3 tl kondenspiima karamellikreemi
u 30 g võid

Täidis:
200 g Philadelphia täisrasvast toorjuustu
2 tl mett

1 dl vahukoort
1 tl suhkrut (ilma kuhjata)

Kate:
peotäis mandleid
1 tl mett
1 tl suhkrut
kaneeli




Tegevuskäik: 
Vahvlipõhja valmistusõpetuse leiad minu ühest varasemast purgikoogi postitusest SIIT.

Sega toorjuust meega, kindlasti ära asenda Philadelphia toorjuustu mõne muuga ega ka mascarponega.

Seejärel vahusta vahukoor koos suhkruga kergeks ja õhuliseks vahuks (mitte liiga tugevaks vahuks).

Valmista mandlipuru - pane peotäis mandlilaaste pannile koos suhkru ja meega. Kuumuta kuniks suhkur ja mesi on sulanud ning mandlilaastud nendega segunenud. Lisa teelusika otsaga kaneeli. Tõsta mandlilaastud taldrikule ja jäta jahtuma.

Jaga jahtunud vahvlipuru kahe purgi põhja. Selle peale aseta ettevaatlikult (nii et purgi servad puhtaks jäävad) toorjuustukreem. Tasandamiseks võid purke pisut vastu lauda koputada. Toorjuustukreemi peale pane vahukoor. Nüüd aseta purgid umbes tunniks külma. Liiga kaua kooke külmas hoida ei tohi, kuna siis vettib kõrbe vahvlipuru pehmeks.

Serveerimisel raputa läbi teesõela purgikookidele kaneeli ning seejärel pudista peale mandlilaastud.


Kommentaarid

Populaarsed postitused