Muredad kaeravahvlid - killuke lapsepõlvest

Kes meist pole lapsepõlves vahvleid küpsetanud? Usun, et me kõik oleme. Mäletan, et meil oli kodus koguni kaks vahvliaparaati ja et tegevus kiiremini edeneks, küpsetasime vahvleid lausa mõlemaga korraga. Kõige rohkem maitsesid mulle ja muide ka minu vennale sellised valged ja nii-öelda pooltoored vahvlid - lastel on ikka kummalised maitseeelistused - söövad tooreid vahvleid ning taigna pistavad nahka enne, kui see ahju jõuab. Täna ma eelistan loomulikult kuldpruuniks küpsenud, krõbedaid vahvleid ja et need veelgi erilisemad oleks, valmistasin vahvlid hoopiski kaerajahust ja jagan suurima hea meelega ka teiega seda retsepti. Kas sa tead kui maitsvad ja muredad need on? Kui ei tea, siis proovi kindlasti järgi. Vahva nostalgiline tegevus minuarvates.

Vaja läheb:
100 g võid
2 muna
1 dl suhkrut
4 dl täistera kaerajahu
4,5 dl vett


Tegevuskäik: 
Sega toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, sega taigen läbi. Seejärel lisa jahu, sega läbi ning viimasena vesi. Mikserda saumiksergiga taigen ühtlaseks ning jäta see umbes pooleks tunniks seisma. Seistes kaerajahu paisub päris palju ja taigen muutub paksemaks.

Küpsetades määri vahvliaparaat võiga vaid esimesel korral. Hiljem aparaat enam määrimist ei vaja, kuna taigen sisaldab päris palju võid. Küpseta vahvlid pruuniks, nii on need kõige maitsvamad ja muredamad.


Keera soojad vahvlid kohe peale valmimist rulli või torbikuks. Soovi korral puista üle tuhksuhkruga ja maiusta koos jäätise või isetehtud täidisega, mille võid valmistada kohupiima-vahukoore-, või toorjuustu-vahukooresegust  - võimalusi on mitmeid. Ära unusta lisamast ka marju.


Kommentaarid

Populaarsed postitused