Rebitud kanalihaga porgandi-koriandri-apelsinisalat
Kui hing ihkab midagi tõeliselt värsket, kiiret, mahlast ja maitsvat, siis kanalihaga porgandi-koriandri-apelsinisalat seda just ongi. Kõik need erinevad maitsed täiustavad teineteist ja salat on uskumatult hea ja mahlane. Apelsin, porgand ja koriander sobivad teinetseisega nagu oleksidki kokku loodud, üli hästi sobib koriander kokku veel vürtsika toiduga, mida on ka siinne salat.
Vaja läheb (kogused kolmele):
3 keskmise suurusega porgandit
1 punane sibul
1 punt koriandrit
1/2 tl koriandriseemneid
1 tl seesamiseemneid
1 tl linaseemneid
2 spl india pähkleid
1 apelsini koor
2 kana rinnalihatükki
Kaste:
3/4 laimi või sidrunimahla
u 2 cm ingverijuurt
1 tšilli (sõltub tšilli teravusest)
1,5 spl kalakastet
1 tl mett
2 spl seesamiõli
1 küüslauguküüs
Tegevuskäik:
Pane kana rinnalihatükid oliiviõliga pannile praadima, prae mõlemalt poolt kuniks liha on küpsenud ning maitsesta soola ja pipraga. Ära liha üle prae, siis muutub see kuivaks. Eemalda valminud kanaliha pannilt ning lase sellel pisut jahtuda.
Praadimise ajal puhasta porgandid ja ribasta need kartulikoorijaga. Puhasta sibul, poolita ja lõika seejärel õhukesteks viiludeks.
Kisu koriandrituustilt lehed. Purusta koriandriseemned ja rösti need koos ülejäänud seemnete ja pähklitega kuival pannil. Riivi apelsinilt koor ning koori apelsin.
Sega valmis kaste. Pigista esmalt nõusse laimimahl, lisa peeneks hakitud ingver, tšilli ja küüslauk, kalakaste, seesamiõli, mesi ja riivitud apelsinikoor. Sega kõik hoolega läbi.
Rebi kanaliha peenikesteks ribadeks, pane kaussi, lisa ribastatud porgand, koriandrilehed, viilutatud punane sibul, pool seemne ja pähklite kogusest ja valmissegatud kaste. Sega salatikomponendid kastmega läbi. Serveeri taldrkutele, viiluta juurde apelsini, raputa peale röstitud pähkleid ja seemneid ning kõrvale valmista ahjusaiu.
Vaja läheb (kogused kolmele):
3 keskmise suurusega porgandit
1 punane sibul
1 punt koriandrit
1/2 tl koriandriseemneid
1 tl seesamiseemneid
1 tl linaseemneid
2 spl india pähkleid
1 apelsini koor
2 kana rinnalihatükki
Kaste:
3/4 laimi või sidrunimahla
u 2 cm ingverijuurt
1 tšilli (sõltub tšilli teravusest)
1,5 spl kalakastet
1 tl mett
2 spl seesamiõli
1 küüslauguküüs
Tegevuskäik:
Pane kana rinnalihatükid oliiviõliga pannile praadima, prae mõlemalt poolt kuniks liha on küpsenud ning maitsesta soola ja pipraga. Ära liha üle prae, siis muutub see kuivaks. Eemalda valminud kanaliha pannilt ning lase sellel pisut jahtuda.
Praadimise ajal puhasta porgandid ja ribasta need kartulikoorijaga. Puhasta sibul, poolita ja lõika seejärel õhukesteks viiludeks.
Kisu koriandrituustilt lehed. Purusta koriandriseemned ja rösti need koos ülejäänud seemnete ja pähklitega kuival pannil. Riivi apelsinilt koor ning koori apelsin.
Sega valmis kaste. Pigista esmalt nõusse laimimahl, lisa peeneks hakitud ingver, tšilli ja küüslauk, kalakaste, seesamiõli, mesi ja riivitud apelsinikoor. Sega kõik hoolega läbi.
Rebi kanaliha peenikesteks ribadeks, pane kaussi, lisa ribastatud porgand, koriandrilehed, viilutatud punane sibul, pool seemne ja pähklite kogusest ja valmissegatud kaste. Sega salatikomponendid kastmega läbi. Serveeri taldrkutele, viiluta juurde apelsini, raputa peale röstitud pähkleid ja seemneid ning kõrvale valmista ahjusaiu.
Kommentaarid
Postita kommentaar