Zukiinilasanje tomati, mozzarella ja lamba-veise hakklihaga

Sellise koleda pimeda ja vihmase ilmaga tahaks kohe midagi sooja - midagi mis on päris toidu moodi :) Võtsin ette zukiinilasanje tegemise, mis tundub võibolla esmapilgul liiga aeganõudev ja keeruline, mida see aga tegelikult üldse ei ole. Ettevalmistused ja komponentide vormiladumine võttis aega täpselt pool tundi, seejärel kulus veel 40 minutit küpsemisele ja mõnus zukiinilasanje oligi valmis.  Igatahes tervislik ja suhteliselt kerge vormiroog, võrreldes pastaroogadega, ehkki ka sellest võib end lõhki süüa, sest maitses see suurepäraselt.




Vaja läheb (kogused kolmele): 
2 väiksemat zukiinit
350 g lamba-veise hakkliha (soovitan proovida ka 100% lambahakklihaga)
400 g purustatud tomatite konserv
220 g Otto klassikalist kodujuustu (1 karp)
60 g parmesani
2 x 125 g mozzarellapalli
peotäis värskeid basiilikulehti
4 küüslauguküünt
1,5 sibulat
2 tl suhkrut
0,5 tl meresoola
1 spl balsamiäädikat
1 pisike tšillikaun




Tegevuskäik: 
Alusta köögiviljade ettevalmistamisega. Pese zukiinid, lõika ära otsad ja tõmba sellest ribastaja või kartulikoorijaga mõnusad õhukesed pikad nö laastud. Raputa peale pisut soola ja jäta ootele.

Puhasta ja viiluta küüslauguküüned ja sibul, tükelda basiilik ja tšilli. Pane kodujust tiheda sõela sisse nõrguma. Viiluta mozzarellapallid ja riivi parmesan.

Kuumuta pann ja prae hakkliha, maitsesta soolaga, lisa juurde küüslauk, sibul ja tšilli ning kuumuta läbi. Lisa nüüd hakklihale purustatud tomatite konserv ja peeneks hakitud basiilik. Keeda segu, kuniks see muutub pisut paksemaks (tomatikonservist on vaja üleliigne vesi välja keeta, muidu jääb ahjuvorm liiga vesine). Maitsesta valmis hakkliha - tomati segu balsamiäädika, suhkru ja soolaga.

Nõruta ära zukiinilaastud ja vajadusel kuivata köögipaberiga. Määri ahjuvorm võiga ning hakka komponente vormi laduma. Kõige alla lähevad zukiinilaastud, selle peale kiht hakkliha-tomati kastet ja riivitud parmesani. Seejärel taas zukiinilaastud, siis nõrutatud Otto klassikaline kodujuust, siis taas zukiini, hakkliha - tomatikaste, parmesan, zukiini jne. Selliste kogustega tuleb 1 kodujuustukiht ning 3 hakkliha - tomatikastme kihti. Viimaseks kihiks jääb zukiini, millele tuleks laduda mozzarellajuustu viilud.

Küpseta zukiinivormi 220 C ahjus pöördõhu reziimil 30-40 minutit. Serveeri koos värske lehtpeterselliga.



Kommentaarid

Populaarsed postitused