Ja "pühapäevasportlase" värskendav piparmündismuuti

Kuna piparmündismuuti tundus kõigile väga meeldivat, siis ma ei jäta ka seda teiega jagamata. See muide maitses isegi kõige pirtsakamatele lastele, keda mina nimetan "imrekoseks". No teate küll kui tore on, kui oled hakkama saanud mõne ülimaitsva roaga ja siis tuleb üks 11 aastane "ekspert" ütlema, kuidas üks või teine asi kokku ei sobi ning kolmas ja neljas asi on imeliku maitsega...

Aga rääkides piparmündismuutist, siis see koosneb vaid mõnest komponendist, on loomulikult väga lihtne valmistada, lisaks sellele meeletult värskendav ja portsjon annab muide ainult u 70 kcal. Juhuu!


Vaja läheb (kogused neljale):
2 suuremat banaani
4 dl kookose-riisi piima
u 10-15 piprmündilehte (värskeid või jäätunud)
u 2 peotäit jääd

Tegevuskäik: 
Koori banaan, lõigu väiksemaks ja pane blenderisse. Lisa juurde lahja (100 ml = 20 kcal) kookose-riisi piim ja mündilehed. Mündilehtede kogust on keeruline ette anda, mida rohkem münti, seda intensiivsem on loomulikult tulemus. Soovitan esialgu lisada 10-15 lehte, ning vajadusel lisa hiljem juurde. Blenderda kogu segu tükivabaks. Lisa nüüd jää (vajadusel veel mündilehti) ja pane blender uuesti tööle ja blenderda kuniks jäätükke enam smuutis ei ole - u 1 min. Seda ka, et mida rohkem jääd lisad - vahel võib sellega lihtsalt hoogu minna -  seda lahjem (vähem magusam)  smuuti jääb ja seda suuremaks läheb loomulikult ka kogus.


Kommentaarid

Populaarsed postitused