Kaera-purukook rabarberi ja jäätisega

Väga hõrk ja pisut tervislikum magusroog, mida võiks lausa sööma jäädagi on kaerajahust purukook rabarberi ja vaniljejäätisega. Kaerajahust valmistatud küpsetised on üleüldse kuidagi nii erilised - muredad ja pisut nagu isegi pähklise maitsega ning koos rabarberitäidise ja vanilje jäätisega muutub see lausa taevalikuks magustoiduks. Purukook on valmistatud tavapärase või asemel kookose rasvast, ning suhkru asemel kasutasin mina terves magustoidus looduslikku suhkruasendajat steviat, mille kohta leiad infot SIIT. Minujaoks on stevia uus avastus ja muide see annab 0 kcal :) Nii et neile, kes kaalulangetamisega hädas, on see ideaalne lahendus päevase kalorikoguse vähendamiseks. Vormide diameeter, mida küpstamiseks kasutasin  on 7 cm ja antud retseptis olevad kogused on mõeldud kahe pisikese koogi jaoks.


Vaja läheb (kogused kahele):
40 g kookose rasva
2 dl täistera kaerajahu
3 tl stevia magusainet või suhkrut

Täidis ja kate:
u 120 g noori rabarbereid
2-3 tl steviat või suhkrut
1 spl vett

Serveerimiseks:
vaniljejäätist
peale raputamiseks kardemoni


Tegevuskäik:
Sega kookoserasv, kaerajahu ja stevia (või suhkur) purutaoliseks massiks. Jaga puru kaheks osaks. Pool purust jaga kahe koogivormi vahel põhjade jaoks. Teine pool jäta rabarberitäidisele pealeraputamiseks.

Valmista rabarberitäidis. Selleks lõigu noortest rabarberivartest u 3 cm jupid. Pane rabarber pannile koos stevia (või suhkruga), lisa 1-2 spl vett. Keeda sedasi madalamal kuumusel rabarber pehmemaks (u 3 min). Keera siis rabarberjuppidel teine pool, ning keeda taas sama kaua. Kui tundub, et vedelikku/siirupit on vähe siis lisa pisut vett juurde.

Lisa nüüd enamus rabarberitäidisest vormidesse asetatud puru peale. Laota see ühtlaselt laiali, et puru oleks kaetud. Jäta mõned rabarberijupid ka serveerimiseks. Jaga seejärel järele jäänud puru kahe vormi vahel, ning kata sellega rabarberitäidis. Küpseta koogikesi180 C pöördõhuga ahjus u 20-25 min.

Kooki võid serveerida nii soojalt kui ka külmalt. Mina ise soovitan esimest varianti. Selleks lase suuremal kuumusel maha jahtuda, seejärel aseta mõlema koogi peale üks jäätisepall (soovitan kindlasti vaniljejäätist ilma lisanditeta), sellele säti peale järele jäänud rabarberijupid ning raputa magustoit kergelt üle kardemoniga. Mmm..., kui maitsev.


Kommentaarid

Populaarsed postitused