Kerge lumekrabi-melonisalat

Mida aeg suvepoole, seda kergemaks tahaks oma menüü muuta - vaja ju rannahooajaks ikkagi tippvormis olla :) Ja mida ilusam on ilm, seda enam käsi justkui iseenesest haarabki lahjema järele. Seekord kohtusid taldrikus lumekrabi ja melon ja usu või ära usu, nad on tegelikult suured sõbrad juba ammu ja klapivad väga hästi. Põhjana kasutasin little gem salatilehekesi, aga võid kasutada ka jääsalatit või millist iganes teist rohelist salatit. Selline kena, väga kerge ja megavärske salat tagab mulle suveks tippvormi küll ;)


Vaja läheb:
2 little gem kapsapead (võid kasutada ka jääsalatit, Rooma salatit vms)
250 g melonit
120 g lumekrabi

Kaste:
150 g kreeka jogurtit
2 tl suhkrut
2 spl valgeveini äädikat
näpuotsaga soola
imepisike tšillijupp
kaunistamiseks koriandrilehti

Tegevuskäik:
Sega esmalt valmis kaste. Lisa kreeka jogurtile suhkur ja valgeveini äädikas, lisa natuke soola ja õige veidi hakitud tšillit. Sega koostisosad segamini ja jäta külmkappi ootele.

Mina kasutasin little gem salatilehti, aga sobivad ka jää- ja Rooma salat. Kisu lehed pisut väiksemaks ning aseta taldriku põhja. Rebi lumekrabi ribadeks ja lisa salatile. Puhasta melon ning lõigu sellest kartulikoorija või juurviljanoaga õhukesed viilud, keera need rulli selliselt, et meenutaksid roosinuppe ning aseta salatile. Kõige viimaks nirista peale eelnevalt kokkusegatud kaste ning kaunista paari koriandrilehega.




Kommentaarid

Populaarsed postitused