Maasika-toorjuustu tassikoogid kaerapõhjal

Ma armastan magusat. Olen viimasel ajal küll selle söömist ohtralt piiranud, aga täielikult seda rõõmu minult keegi võtta ei saa. Midagi magusat võiks ju ikka päevas põske pista. Ja ma ei räägi šhokolaadist, vaid see peab olema midagi umbes nii ahvatlevat, kui käesolev tassikook. No kas ma tõesti suudaks neile vastu panna? Of course not! Tegelikult oli isegi plaan mõnda aega kätt harjutada, enne kui tassikookidega lagedale tulen, aga kuna kõigil sööjatel jagus siinsetele maasikaahvatlustele vaid kiidusõnu, siis otsustasin, et ei hakka seda retsepti ainult endale ka hoidma ja jagan seda ikka teiega.


Vaja läheb (kogus 10 tk):
100 g võid
0,5 dl suhkrut
2 dl  kaerajahu
1 dl nisujahu
0,75 dl piima
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Kreem:
200 g Philadelphia toorjuustu
3 tl suhkrut
100 g 35% koort
1-2 värsket maasikat


Kaunistamiseks:
u 5 värsket maasikat
valge šhokolaadi laaste


Tegevuskäik:
Sega toasoe või suhkruga, lisa juurde jahud ja sega läbi. Lisa piim ja viimasena küpsetuspulber. Lao muffinivormidesse muffinipaberid ning jaga taigen 10 vormi vahel. Küpseta ahjus 190 C pöördõhul u 20-25 min.

Mina lisasin kookidele kreemi alles järgmisel päeval. Samal päeval kreemiga kattes tuleks põhjadel lasta 100% jahtuda. Kreemiks sega esmalt toorjuust suhkruga (Philadelphiat kasutades ei pea see olema toasoe). Püreeri saumikseriga eraldi kausis 2 värsket maasikat. Vahusta vahukoor tugevamaks vahuks. Lisa nüüd vahukoor toorjuustule ja sega korralikult läbi. Seejärel lisa u 2-3 supilusikatäit püreestatud maasikasegu kreemile, sega läbi vaid paari tõmbega (nii, et maasikapüree toorjuustu-vahukoore seguga täielikult ei seguneks) ja pane kreem koheselt kreemipritsi. Pritsi igale koogile toorjuustutorn, aseta sellele maasikaviil (väiksemate maasikate puhul saab kaunistada tervete marjadega) ning lõigu kartulikoorijaga peale šhokolaadilaaste.



Tänu kaerajahule jäid tassikoogid väga muredad ja mõnusad. 100% kaerajahu kasutades, oleks olnud tulemus ilmselt liiga õrn. Sellise mõnusa, parajalt mureda ja väga pehme konsistentsiga tassikooki saab vabalt süüa ka lusikaga ilma, et kogu see püramiid sul esimese ampsuga koost laguneks :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused