Sinepi-mee marinaadiga grillitud kanakintsud grillköögiviljadega

Selliste soojemate ilmadega nagu hetkel, kohe kisub grillima. Minu vaagnatel, nagu arvata võib, laiutavad enamuses ikka köögiviljad, kuid maitsev liha käib ka ikka asja juurde. Niisiis tahtsingi teile edastada ühe eriti hea marinaadi retsepti grillitud kanale, mis endal eile sai läbiproovitud. Tulemuseks oli mõnusalt magus ja pisut terav sinepimaitseline kana. Nagu juba aru võis saada, on omal kohal siin muidugi tšilli (kuidas siis ilma?) ja otseloomulikult ka küüslauk. Seekord eelistasin ilma kondi ja nahata kana kintsuliha ja pean ütlema, et kogu see vaagen oli päris ahvatlev - mõnusalt krõmpsud köögiviljad ja hästi maitsestunud ning ülimalt mahlane liha. Juurde sobib see sama Dijoni sinep, mida marinaadiski kasutatud ja/või tšilline sojakaste ning  tomatile raputa peale Prantsuse ürdisegu. Super!


Vaja läheb (kogused kolmele):
Köögiviljad: 
1 väike zukiini
1 punane paprika
1 kollane paprika
200 g kobartomateid 
prantsuse maitseainet
värskeid basiilikulehti
light sojakastet

Liha: 
u 8 tk kondita ja nahata kana kintsuliha

Marinaad: 
2 spl Dijoni sinepit
2 spl mett
2 suuremat küüslauguküünt
1 spl sojakastet
u 2 cm jupp tšillit


Tegevuskäik: 
Sega marinaadi komponendid kokku, vala kanakintsudele ja hõõru need korralikult seguga kokku. Vajuta liha kausi põhja, tõmba kauss kilega kinni ja jäta need marineeruma u 24 tunniks. 

Järgmisel päeval poolita zukiini ja paprika pikuti, eemalda paprikast seemned. Täpseid minuteid grillimiseks on siin keeruline anda, kuna see kõik sõltub süte intensiivsusest jne. Nii köögivilju kui ka liha tuleks grillida resti vahel mõlemalt poolt. Liha küpsetamiseks kulub umbes 10 minutit.

Zukiini vala üle sojakastmega ning lao kõik köögiviljad resti vahele. Nendele piisab umbes  5 minutilisest küpsemisajast - paprika ja zukiini peavad jääma mõnusalt krõmpsud.

Seveeri kohe, lisa juurde värskeid basiilikulehti, kõrvale sobib Dijoni sinep ja tšilline light sojakaste. Viimase valmistamiseks haki u 1 cm punast tšillit koos seemnetega hästi peeneks ning sega u 0,2 dl light sojakastmega. Tomatitele raputa peale Prantsuse ürdisegu ja kõrvale rüüpa valget kuiva veini. Suvi on ilus aeg!



Kommentaarid

Populaarsed postitused