Vürtsikas veiseliha-brokkoli vokk worcesteri kastmega

Brokkoli on üks ääretult tervislik kapsaline ja minule väga mokkamööda. Brokkoli sisaldab rohkelt vitamiine ja mineraale, näiteks on 100 g brokkolis rohkem C vitamiini, kui sama suures koguses sidrunis. Kaalulangetajatele on see köögivili ideaalne, kuna brokkolit süües püsib täiskõhutunne kaua, samas annab aga väga vähe kaloreid. Kui tegemist ei ole just supiga, siis mina eelistaks brokkolit aurutada. Ja miks ka mitte süüa seda kasvõi lihtsalt niisama, aurutatult, vähese soola ja meelepärasema lisandiga, milleks võib olla kitsejuust, kala, kana või mis iganes.

Siin vaagnal on nüüd pisut enamat, kui ainult brokkoli. Kui sulle maitseb vürtsine toit, siis see lahja vokk ongi sinule. Domineerivaks on siin veiseliha ja see sama mõnus roheline kapsaline, kõik muu muudab selle voki lihtsalt vastupandamatuks. Voki valmistamine on tegelikult ülimalt lihtne ja aeganõudvaim on siin vaid liha hautamine. You will love it!


Vaja läheb (kogused kolmele): 
450 g õhukesi veiselihaviile (nt veise böfstrooganov)
1 veiselihapuljongi želee
3 cm ingveri juurt
0,5 tšillikauna koos seemnetega
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
200 g jääkapsast
200 g brokkolit
punt karulauku
4 spl worcesteri kastet
3 spl seemneid (1 spl seesami + 1 spl kõrvitsa ja päevalille + 1 spl linaseesmeid)
praadimiseks 2 spl oliiviõli


Tegevuskäik: 
Pruunista esmalt lihalõigud väheses õlis. Pane pruunistatud liha kasturulisse, lisa kuum vesi (niipalju, et liha on kaetud), veise puljongikuubik ja hauta liha pehmeks. Selleks kulub umbes 1 h.

Samal ajal puhasta ingveri juur ja lõika pikkadeks peenikesteks ribadeks. Lõika tšillikaunast õhukesed viilud. Puhasta küüslauk ja lõigu peenikesteks ribadeks, puhasta sibul ja lõigu koos jääkapsaga pikkupidi paksemateks ribadeks. Pese ja puhasta brokkoli ja rebi õisikud pisut pisemaks. Rösti seemned kuival pannil ja jäta ootele.

Auruta brokkoli - aseta sõel keedupotile, pane brokkoli sõela sisse, peale pane kaas ning aruta kuniks brokkoli on mõnusalt pehme ja krõmpsu vahepealne. Selleks kulub u 5 min.

Kui veiseliha on pehme, pruunista pannil esmalt väheses õlis ingver, lisa seejärel korraga: tšilli, küüslauk, sibul, jääkapsas ja karuauk ning voki, kuniks lapsas on pisut närtsinud (u paar minutit). Lisa seejärel vokitud köögiviljadele liha koos kastmega, aurutatud brokkoli, enamus röstitud seemnetest ja worcesteri kaste, sega vokk väga õrnalt läbi, serveeri ning puista peale ülejäänud seemned.




Kommentaarid

Populaarsed postitused