Domino-toorjuustu tort valge šhokolaadi ja mustikatega

Selle tordi peale võiksid toorjuustutortide austajad küll saltosid loopida - tegemist on tõeliselt maitsva ja mis seal salata ka kauni tordiga, mille tükikesest ilmselt keegi vabatahtlikult ära ei ütleks. See elegantne mustikatega kaunistatud tort läks soliidses vanuses härrale tähtsa sündmuse tähistamiseks - palju õnne Kugo!!


NB! kogused on antud 18 cm diameetriga vormi jaoks, kui sinu vorm on näiteks 23-28 cm, siis korruta allolevad kogused kahega. Siinse tordi kaal tuli pisut üle u 1,3 kg.

Põhi:
130 g Domino küpsiseid
15 g võid

Täidis:
400 g (2 karpi) Philadelphia täisrasvast toorjuustu
100 g valget šhokolaadi
2 dl vahukoort
7 Domino küpsist
200 g värskeid mustikaid

Kate:
1 dl 35% vahukoort
0,5-1 tl suhkrut
Domino küpsiseid
u 100 g värskeid mustikaid
valge šhokolaadi laaste


Tegevuskäik:
Pane küpsised purustajasse ja purusta peenemaks (mitte liiga peeneks puruks). Lisa enam vähem toasoe või ja pane purustaja uuesti tööle, et küpsised ja või seguneksid. Suru seejärel saadud küpsise-või segu lahtikäiva vormi põhja.



Sega toasoe toorjuust läbi. Sulata vesivannil šhokolaad, lase sel maha jahtuda ning sega seejärel toorjuustu hulka. Vahusta vahukoor, lase ka sellel pisut toasoojas seista, ning sega siis toorjuustu-šhokolaadi segu hulka. Lisa neljaks murtud Domino küpsised ja mustikad, sega õrnalt läbi, et mustikad jääksid terveks  ning vala mass koogipõhjale. Koputa vormi vastu lauda ja aja lusikaga täidis korralikult laiali, et ei jääks õhuvahesid. Silu kreem pealt siledaks, tõmba vorm toidukilega kinni ja aseta vähemalt 12 tunniks külma.

Võta 12 h külmas seisnud tordilt vorm ettevaatlikult ümbert, vahusta vahukoor kergeks vahuks ning määri tordi pinnale laiali. Kaunista tort küpsisepoolikute, mustikate ja valge šhokolaadi laastudega.






Kui ülemine tort kaalus u 1,3 kg, siis allolev tort on küpsetatud 23 cm diameetrise vormiga, retseptis antud kogused korrutatud kahega ja tordi kaal u 2,5 kg.





Kommentaarid

Populaarsed postitused