Mõnusalt koorene köögiviljasupp

Kui grillihast on isu nii täis, et paar päeva seda enam näha ega süüa ei tahaks, siis koorene köögiviljasupp tundub vahelduseks maailma parim valik. Ilmselt nüüd enamus kirtsutab nina, aga minuarvates on tegemist ühe parima supiga. Ma ei mäletagi enam mis põhjusel võeti piima-köögivljasupp ühe arutelu käigus taas teemaks ja loomulikult käis jutt sellest, kui hirmuäratav see supp lapsena tundus, sellega kaasnevatest lapsepõlvetraumadest jne :). Mulle tundub kohati, et tegemist on jällegi mingite tobedate põhimõtetega pigem ja ei ole mina selletaolistest juttudest siiani aru saanud ja pean piima-köögiviljasuppi üheks maitsvamaks supiks üleüldse. Selleks, et supp veelgi parem oleks, siis lisasin piima asemel hoopiski supile paki 35% koort. No mida paremat veel tahta? Ja muideks Põhjaka must leib, mida ma vist ei olnudki varem maitsta saanud, sobis selle supi kõrvale suurepäraselt - uskumatult pehme, pisut sellise magusa mekiga.... perfect match!



Vaja läheb (kogused neljale): 
1 suure rusikasuurune värske kapsa pea
1 porgand
u 8 väikest värsket kartulit
u 10 noort hernekauna
2 peotäit värskeid või külmutatud herneid
1 Knorri köögiviljapuljongi zelee
2 dl 35% koort
soola, pipart
värsket tilli ja rohelist sibulat


Tegevuskäik: 
Lõika rusikasuurune kapsapea neljaks ja eemalda varreosa. Pane kapsa veerandikud tervena potti, lisa puljongikuubik ja vett niipalju, et kapsas oleks poolenisti vees. Hauta kapsast niikaua kaane all madalal kuumusel, kuniks see on poolpehme. Puhasta porgand ja viiluta, puhasta värsked (väiksemad) kartulid ning lisa koos porgandiga potti. Poolita värsked hernekaunad ning lisa need koos hernestega siis, kui kartul on peaaegu pehme. 

Kui köögiviljad on pehmed (ära üle keeda - kapsas võiks jääda supi valmides pisut krõmps), lisa koor, jahvata juurde pisut pipart ning maitsesta vajadusel soolaga. Serveerimisel lisa supile rohelist tilli ja sibulat.


Kommentaarid

Populaarsed postitused