Mõnusalt koorene köögiviljasupp
Kui grillihast on isu nii täis, et paar päeva seda enam näha ega süüa ei tahaks, siis koorene köögiviljasupp tundub vahelduseks maailma parim valik. Ilmselt nüüd enamus kirtsutab nina, aga minuarvates on tegemist ühe parima supiga. Ma ei mäletagi enam mis põhjusel võeti piima-köögivljasupp ühe arutelu käigus taas teemaks ja loomulikult käis jutt sellest, kui hirmuäratav see supp lapsena tundus, sellega kaasnevatest lapsepõlvetraumadest jne :). Mulle tundub kohati, et tegemist on jällegi mingite tobedate põhimõtetega pigem ja ei ole mina selletaolistest juttudest siiani aru saanud ja pean piima-köögiviljasuppi üheks maitsvamaks supiks üleüldse. Selleks, et supp veelgi parem oleks, siis lisasin piima asemel hoopiski supile paki 35% koort. No mida paremat veel tahta? Ja muideks Põhjaka must leib, mida ma vist ei olnudki varem maitsta saanud, sobis selle supi kõrvale suurepäraselt - uskumatult pehme, pisut sellise magusa mekiga.... perfect match!
1 suure rusikasuurune värske kapsa pea
1 porgand
u 8 väikest värsket kartulit
u 10 noort hernekauna
2 peotäit värskeid või külmutatud herneid
1 Knorri köögiviljapuljongi zelee
2 dl 35% koort
soola, pipart
värsket tilli ja rohelist sibulat
Lõika rusikasuurune kapsapea neljaks ja eemalda varreosa. Pane kapsa veerandikud tervena potti, lisa puljongikuubik ja vett niipalju, et kapsas oleks poolenisti vees. Hauta kapsast niikaua kaane all madalal kuumusel, kuniks see on poolpehme. Puhasta porgand ja viiluta, puhasta värsked (väiksemad) kartulid ning lisa koos porgandiga potti. Poolita värsked hernekaunad ning lisa need koos hernestega siis, kui kartul on peaaegu pehme.
Kommentaarid
Postita kommentaar