Pühvlimozzarella-arbuusi salat - mõnusalt mahlane

Nagu juba ammu teada, siis salatid on ühed minu lemmikud ja võimalusi nende valmistamiseks on lõputult. Edastan siinkohal ühe vägagi hea idee, kuidas mozzarella salatit valmistada taas pisut teisiti. Ausalt öeldes ei olnud mul tegelikult plaanis seda retsepti siia üles riputada, aga kui selgus, kui maitsev see on, siis oleks lausa patt see idee talletamata jätta. Niisis on teie ees pühvlimozzarella-arbuusi salat, mis on maitselt ühtaegu magus, soolane ja mahlane - kõik, mis üks ideaalne salat olema peab.



Vaja läheb (kogused kahele):
1 punt frillice salatit
u 6 viilu õhemat toorsinki ntx Serrano
2 u 2 cm paksust arbuusiviilu (sõltub arbuusi suurusest, minul oli keskmise suurusega)
1-2 pühvlimozzarella palli (mina kasutasin kahele 1)
1-2 spl seedrimänniseemneid

Kaste: 
2 spl oliiviõli
1 tl mett
1 spl maasika balsamicot (võid kasutada ka mõnda muud paksu balsamicot)
1 spl balsamiäädikat
1/4 laimimahla


Tegevuskäik: 
Aseta frillice salatilehed taldrikute põhja. Lisa toorsink. Juhul kui kasutad 1 mozzarellapalli, siis lõika see keskelt pooleks ja aseta lõikepind salatilehtede peale. Võib kasutada ka mõlemale sööjale 1 mozzarellapalli. Lõigu arbuusisektorid väiksemateks nö kangideks, puhasta need ettevaatlikult seemnetest ja pista salatilehtede vahele. Rösti kergelt seedrimänniseemned ning lisa salatile alles peale kastet.

Kastme jaoks sega kokku oliiviõli, mesi, baslamico kreem, baslamiäädikas ja laimimahl. Raputa koostisosad paksuks kreemiseks kastmeks. Vala salatile ning viimasena lisa röstitud seedrimänniseemned ja miks mitte jahvatada peale ka pisut musta pipart. Kõrvale serveeri ahjusaiu.


Kommentaarid

Populaarsed postitused